Tæt på de nyeste skud på stammen
Efter fem års intense studier er årets kandidater nu klar til at vise deres hovedopgaver i "Landskabsarkitekternes afgangsudstilling 2017".
Det er første gang nogensinde, at Københavns Universitet udstiller fremtidens landskabsarkitektur i form af de nyuddannede landskabsarkitekters opgaver, og det skal nok trække nysgerrige til. Danske landskabsarkitekter nyder nemlig stor anseelse, og deres løsninger realiseres over hele verden.
I disse år oplever landskabsarkitekturen en sand renæssance. Det sker i takt med, at landskabsarkitekter kaster sig over bæredygtige løsninger, der har en positiv indflydelse på miljømæssige, sociale, og økonomiske forhold.
Det kan være i form af klimatiltag, der sikrer, at vores byer kan modstå stigende regnmængder, samtidig med at der opstår byrum, hvor byens borgere kan boltre sig efter lyst og behov.
Stærk uddannelsestradition
Det kan være i form af naturudvikling, der sikrer biologisk mangfoldighed. Eller i form af nye, rekreative områder i byerne, omkring boligområder, ved virksomhedsdomiciler eller sygehu- -se, hvor det grønne har en dokumenteret positiv effekt på vores fysiske og psykiske velvære.
wEn af forklaringerne på landskabsarkitekternes succes er, at Danmark har en stærk uddannelsesmæssig tradition. I løbet af landskabsarkitektuddannelsen på Københavns Universitet bliver fremtidens landskabsarkitekter fortrolige med design, planlægning, analyser og lærer, hvordan man skaber morgendagens attraktive og bæredygtige byer og landskaber.
Kaptain
Udstillingen
Landskabsarkitekternes afgangsudstilling præsenterer 22 projekter af kandidater fra Landskabsarkitekturstudiet på Københavns Universitet.
Udstillingen er i Brøndsalen, Haveselskabets Have, Pile Allé 14A, ved Frederiksberg Have. Åbent fra 2. til 5. og fra 9. til 12. oktober. Udstillingen er udviklet i tæt samarbejde mellem Københavns Universitet, JA, Landskabsarkitekternes Forening, Danske Landskabsarkitekter, Haveselskabet og en gruppe landskabsarkitektstuderende. |