Ny ishockey-arena bliver dyrere
Det bliver en dyrere omgang end først ventet for Esbjerg Kommune at opgradere den nedslidte Granly Hockey Arena i Esbjerg Kommune.
Beløbet på 50 mio. kroner, som forligspartierne bag sidste års kommunale budget bevilgede til den tiltrængte ombygning og kraftige modernisering har nemlig vist sig ikke at være nok, selvom det private erhvervsliv også spytter 12 mio. kroner i.
Derfor har et politisk flertal i Esbjerg Byråd i forbindelse med indgåelsen af budgetforliget i fredags gravet dybere i de kommunale lommer og har fundet yderligere seks mio. kroner til den nye ishockey-arena, så den kommunale betaling lander på 56 mio. kroner.
Det skriver JydskeVestkysten.
At det forholder sig sådan bekræfter borgmester Johnny Søtrup (V).
- Ja, projektet er blevet dyrere end håbet, efter at buddene er kommet i hus. Derfor er der sat de fornødne midler af, og det inkluderer også, at der kommer nye centrale krav til bandernes udformning af sikkerhedsmæssige hensyn, men som altså også fordyrer projektet, siger han til JydskeVestkysten.
De prækvalificerede I spidsen for de prækvalificerede totalentreprenørteam står: |
Han bliver suppleret af direktør for Børn & Kultur i Esbjerg Kommune, Jørn Henriksen:
- Vi er midt i en udbudsproces, en såkaldt omvendt licitation, hvor der er et antal parter, der er inviterede til at vise deres projekter og afgive bud. I det forløb er vi nået frem til den erkendelse, at det formentlig vil være svært at holde os inden for den afsatte ramme. Det har blandt andet at gøre med, at Dansk Ishockey Union har skrevet rundt til landets hockey-kommuner, at unionen senest i 2020 har en forventning om, at pleksiglas og bander af sikkerhedsmæssige årsager vil være udskiftet til nogle nye typer, som er blødere og dermed ikke forårsager så store skader på spillerne, siger direktøren til JydskeVestkysten.
Fire team er i spil til opgaven
Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, er fire prækvalificerede team i spil til totalentreprisen på etableringen af den nye isarena samt et nyt loungeområde i tilknytning hertil.
Det gælder et team ledet af henholdsvis C.C. Contractor A/S, Jørgen Friis Poulsen A/S, Hoffmann A/S og K.G. Hansen & Sønner A/S.
Og når det gælder selve etableringsopgaven på arenaen, så går den på opbygning omkring det gamle banelegeme, har Henrik Laursen fra Niras, der er bygherrerådgiver på sagen, tidligere forklaret.
Herunder er omklædningsfaciliteter og publikumsfaciliteter omfattet.
Juridisk og finansieringsmæssigt vil Esbjerg Kommune blive ansvarlig for ombygningen af den eksisterende hal, mens etableringen af loungefaciliteterne vil blive forankret hos en privat part og juridisk optræde som en privat ejerlejlighed, skriver JydskeVestkysten.
JydskeVestkysten beskriver desuden, at ishal-projektet også indeholder midler til retablering af udeområderne, og at Sport & Event Park Esbjerg (SEPE) ønsker hele området retableret samtidig.
Det er aftalt med SEPE, at renovering og forbedring af magasinvej og p-plads ved skøjtehallerne på Gl. Vardevej, hvilket er en post til knap 1,6 mio. kroner, finder sted i forbindelse med hal-ombygningen.
Vinder ventes fundet i december
Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad har Henrik Laursen tidligere fortalt, at de prækvalificeredes endelige tilbud skal afleveres i starten af oktober, mens vinder ventes offentliggjort i starten af december i år.
- Vi har anden forhandlingsrunde i denne her uge, siger han og understreger, at det er den sidste planlagte forhandlingsrunde.
Han oplyser desuden, at arenaen har en targetpris på cirka 45 mio. kroner.
Byggeriet er planlagt til at gå i gang i foråret 2018 efter slutspillet og skal være færdigt til slutspillet starter i 2019.