23948sdkhjf

Spæncom går ind i jagten på ingeniører

Selv om optaget på ingeniøruddannelserne stiger, er der hård kamp om ingeniørerne blandt landets store byggevirksomheder

Det er ikke kun de kendte ingeniørvirksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft. Spæncom søger både civil- og diplomingeniører i en grad, så betonelementproducenten nu har kastet sig ud i en charmeoffensiv for at tiltrække de skarpeste hjerner.

- Vi oplever, at mange ingeniører ikke ved, hvor mange udviklingsmuligheder der faktisk er i et firma som Spæncom. De har en forestilling om, at betonelementbranchen er meget snæver i forhold til arbejdsområder. Derfor har vi sat os for at præsentere de forskellige områder, man kan arbejde indenfor, så ikke kun de studerende, men også ingeniører i andre områder inden for byggebranchen, får øjnene op for de mange muligheder, siger Spæncoms kommunikationschef, Per Bachmann.

Virksomheden har blandt andet produceret fire film, der fortæller om Spæncoms værdier samt de muligheder, en ansættelse vil give. Det er sket på baggrund af en undersøgelse, hvor både ingeniørstuderende og erfarne ingeniører i byggebranchen er blevet spurgt, hvad de vægter højest, når der skal søges nye udfordringer.

Ifølge Per Bachmann viser svarene, at begge grupper prioriterer faglige og personlige udviklingsmuligheder samt variation i arbejdsopgaverne højt. Men der er også visse forskelle.

- For de erfarne ingeniører er visheden om en god ledelse kombineret med en god løn, og i øvrigt en kort transporttid for dem med børn, ofte udslagsgivende for et jobskifte. For de studerende er ønsket om et godt arbejdsmiljø overraskende højest på listen, mens også fleksibilitet i forhold til arbejdsliv og privatliv scorer højt og højere end karrieremuligheder og løn, siger kommunikationschefen.

Syv års fremgang ikke nok
Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er der i år optaget 3.228 nye diplomingeniører og 2.701 nye civilingeniører på landets ingeniøruddannelser.

Det svarer til en stigning på henholdsvis 1 og 3 procent, og selv om ingeniøruddannelserne dermed kan prale af fremgang for syvende år i træk, så dækker det ikke de huller, der findes i branchen.

Christian Listov-Saabye, der er adm. direktør for den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe, kommenterede det stigende optog på ingeniøruddannelserne således over for Licitationen - Byggeriets Dagblad i sidste måned:

- Det er positivt, at det går den vej, men fra mit synspunkt som adm. direktør, hvor jeg er nu, og generelt som erhvervsleder i Danmark, så er det for lidt. Vi har brug for flere. Der må 100 procent gerne være flere, der søger.

Henrik Garver, der er adm. direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), har tidligere på måneden erklæret sig tilfreds med udviklingen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, selv om han erkender, at udbuddet fortsat ikke matcher efterspørgslen.

- Det er absolut et skridt i den rigtige retning. Vi har stor mangel på ingeniører og derfor er det positivt, at optaget er gået frem. Der er stadig rum for at uddanne flere, men det skal ske i et tempo, så vi samtidig fastholder et højt niveau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11