23948sdkhjf

Tid til travlhed hos leverandørerne

Der er enighed om, at 2017 godt kan blive et fornuftigt år, når man spørger ude i virksomhederne
Et rundspørge hos en række af leverandørerne af maskiner og materiel til bygge- og anlægsbranchen, bekræfter billedet af, at der er rigtig gode muligheder i 2017. Men det bliver med et lidt skiftende fokus i forhold til det der hidtil har hersket. Fokus vil nemlig skifte lidt fra anlægssektoren til byggeriet. Landbruget er også kommet lidt bedre med, og der er lidt bede takter i byggeriet også her, selvom det fortsat er på et meget lavt niveau.

- Vi kunne konstatere, at der i løbet af 2016 skete et lille ryk fra anlægsmaskiner, altså typisk større gravemaskiner og læssemaskiner over mod en øget efterspørgsel på mindre maskiner og kraner med videre, som jo klart skyldes et øget aktivitetsniveau i byggeriet, erklærer Hans Holm, adm. direktør i JMM Group, der handler med Liebherr entreprenørmateriel, og med Yanmar minigravere i datterselskabet Stemas.

- Flere af de store anlægsprojekter som for eksempel veje er jo ved at være færdige, og det har givet lidt mere usikkerhed på den front, men ikke en egentlig nedgang. Den usikkerhed fortsætter nok ind i 2017, men for vores vedkommende mere end opvejes det af en øget aktivitet i byggeriet, og her kommer vore mindre maskiner jo ind i billedet og giver en god volumen.

- Og selv om udlejningsselskaberne har skiftet meget ud i de forgangne år, så er der flere, også af de mindre udlejere, der skal have nye maskiner, tilføjer han.

Sundere spredning

Han tilføjer at også miljøsektoren vil give øget aktivitet, qua strammere regler og mere fokus på miljøet.

- Alt andet lige giver det en sundere spredning af segmenterne i virksomheden og det er vi ganske tilfredse med, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Hos Scantruck i Skive er billedet stort set det samme. Her er det gået godt for de store Komatsu-maskiner i det forgangne år, og adm. direktør Bo Sundroos siger:

- Vi har solgt mere end 1.500 maskiner sidste år, alt inkluderet. Vi sælger også meget brugt, og mangler faktisk brugte maskiner, så vi følger egentlig, at 2017 kan blive et vækstår. Ikke sådan helt vildt, men måske med en status quo i forhold til de 10 procent, vi vækstede i 2016, siger han.

Han kan også konstatere, at landbruget er kommet bedre med, da Agromek gav et lille stød fremad på den front.

- Vi sælger jo også til landmænd, og det er blevet lidt bedre, siger adm. direktør Bo Sundroos

Sådan ser det også ud hos Nicolaisen & Larsen i Ulfborg, der importerer JCB-maskinerne fra England:

- Vi vil nok trykke lidt på speederen i 2017, efter en række omstillinger i virksomheden her.

Det skal dog være med fornuft, men vi har ændret i vores salgsorganisation, vi har indkørt en række nye produkter omkring finansiering, og en række nye modeller er kommet til, og endnu flere kommer i løbet af året, så vi har nu fundamentet i orden til at sætte tempoet lidt i vejret, siger adm. direktør Morten Krusborg.

- Vi har faktisk fået godt hul på udlejningsmarkedet, og det håber vi fortsætter, blandt andet også fordi vi for alvor nu har maskinerne til det, tilføjer han.

Godt i gang

Hos Case-importøren, SD Kjærsgaard, siger adm. direktør Palle Kjærsgaard:

- Vi ser frem til et år, hvor vi skal nå nogle mål. Vi har sat os et mål, hvor Case skal rykke frem med 30 procent. Det er en opgave, men ikke uløselig, siger han. Han vil gerne sprede forretningen mest muligt gennem både entreprenører og udlejere. Han har netop afsluttet en handel med udlejningsfirmaet Loxam:

2017 starter således med en aftale om 17 nye maskiner til Loxam og omfatter levering af to Case CX75C SR begge med Rototilt og fem Case CX130D gravemaskiner flere med Rototilt, samt 10 Case 221F læssemaskiner alle med gafler og 4-i-1 skovl.

Læs også: " Branchen regner med et stabilt år ".

Læs også: " Et år med vækst danner god bund for 2017 ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109