23948sdkhjf

DF til minister: Riv museum ned og red vikingeskibene

Efter at endnu en storm har sat en skræk i livet på Vikingeskibsmuseet, vil Dansk Folkeparti have fart under museumsplaner.
Det skrøbelige Vikingeskibsmuseet i Roskilde har igen været truet af oversvømmelse , efter at stormen Urd er blæst ind over Danmark.

Det får Dansk Folkeparti til at skynde på den nye kulturminister, Mette Bock (LA), som det gerne ser fjerner museets fredning i en fart.

På den måde kan museet blive revet ned og erstattet med et nyt, der kan tåle naturens hærgen.

- Min opfordring skal være at få affredet museet hurtigst muligt. Vi kan ikke vente på endnu en storm, siger Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen.

Fredet i 1997

Allerede i januar stillede Dansk Folkeparti et forslag om, at arkitekten Erik Christian Sørensens hal fra 1969 skulle rives ned og erstattes med en ny.

Det forslag er dog ikke muligt i praksis, da bygningen blev fredet af myndighederne i 1997. En beslutning, som Dansk Folkeparti nu vil have Kulturstyrelsen til at omgøre.

- Til alles forundring er den rædselsvækkende betonklods fredet. Så før man overhovedet kan gøre noget, skal bygningen affredes, og det er noget, som kulturministeren kan gøre, siger ordføreren.

Ifølge lovbekendtgørelsen om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer er det i sidste ende kulturministeren, der bestemmer, om bygninger skal fredes, eller om dele af fredninger skal fjernes igen.

Derfor lægger Dansk Folkeparti pres på den nye minister.

- Jeg var i dialog med tidligere kulturminister Bertel Haarder (V) om det, og jeg vil selvfølgelig tage en snak med den nye kulturminister efter nytår, siger Alex Ahrendtsen.

Skibe skal sikres

I finansloven for 2017 blev de blå partier enige om, at det er vigtigt at sikre vikingeskibene på Vikingeskibsmuseet i Roskilde for eftertiden.

Aftalepartierne forpligtede sig derfor til at drøfte, hvordan bevaringen af vikingeskibene kan sikres for fremtidige generationer.

Men ifølge Alex Ahrendtsen kommer den proces ikke længere, før der er truffet en afgørelse om fredningen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141