23948sdkhjf

Fire Herning-skoler skal have et løft

De senere år er flere nye folkeskoler kommet til i Herning Kommune, og nu får de fire centrale byskoler penge til en opgradering
25,1 mio. kroner.

Det er beløbet, som partierne bag Budget 2017 i Herning Kommune har besluttet at bevilge til at opgradere forholdene på Herningsholmskolen, Lundgårdskolen, Vestervangskolen og Brændgårdskolen.

Og blandt forbedringerne, som eleverne og personalet på de fire byskoler i Herning nu kan se frem til, er blandt andet bedre toiletfaciliteter og bedre forhold for både leg og læring.

- De senere år har vi brugt rigtig mange penge på helt nye folkeskolebyggerier i Tjørring, Snejbjerg og Vildbjerg, og Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup er på vej. Nu er det vores vurdering, at det er nødvendigt ekstraordinært at gøre noget ved forholdene på de fire store byskoler, hvor rigtig mange elever, lærere, pædagoger og forældre har deres daglige gang, siger Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup (V), i en pressemeddelelse.

- På landsplan er tendensen, at flere forældre vælger friskoler til deres børn. Det er samme tendens, vi ser i Herning by. Jeg vil gerne understrege, at jeg intet har imod friskoler, og at jeg synes, det er sundt med konkurrence. Men det, vi som byråd har ansvar for, er folkeskolerne. Og der kan vi se, at vi er udfordret i det centrale Herning, fortsætter han.

Uvist med udbudsproces

De 25,1 mio. kroner til at opgradere byskolerne findes ekstraordinært på 2016- og 2017-budgettet - blandt andet gennem salg af kommunal ejendom og jord.

- De fire skoler, vi nu bevilger penge til, er på forskellig vis udfordret af for dårlige, fysiske rammer. Det kan handle om, at skolegårdene er gamle og uinspirerende, at ankomst- og indgangspartier ikke fungerer særlig godt, og at toiletterne er nedslidte. Det er vi nødt til at gøre noget ved, for skolernes fysiske fremtoning og standard betyder noget for tilfredsheden med skolen hos både elever, personale og forældre, supplerer borgmesteren.

Beslutningen om at bevillige pengene blev truffet på et møde i mandags, og det er endnu uvist, hvornår og i hvilken form opgaverne bliver udbudt.

- Det har vi ikke detailplanlagt endnu. Vi går i gang med arbejdet nu og har derfor ikke en tidsplan, siger Louise Raunkjær, direktør i Børn & Unge ved Herning Kommune til Licitationen - Byggeriets Dagblad og gør opmærksom på, at aftalen først skal behandles i økonomiudvalget og byrådet og så ind i fagudvalget.

Forligspartierne, der står bag aftalen om de 25,1 mio. kroner til byskolerne i Herning, er Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Dansk Samling.

Projekterne på skolerne
De enkelte delprojekter på skolerne ligger allerede nu fast:

Herningsholmskolen, der er bygget i 1956 og har 704 elever, får tildelt 7,9 mio. kroner. Pengene skal blandt andet bruges til renovering af ankomstområdet, legeområderne og af de toiletter, som børnene ved den seneste trivselsmåling pegede på som nedslidte.
Lundgårdskolen, der er bygget i 1974 og har 570 elever, tildeles 6,2 mio. kroner. Pengene skal blandt andet bruges til at forbinde de mange legeområder rundt om skolen, forbedre indgangs- og ankomstområderne og skabe nye lege- og læringsrum.
Vestervangskolen, der er oprettet helt tilbage i 1882 og har 506 elever, tildeles 4,6 mio. kroner. Pengene skal blandt andet bruges til en renovering af forhallen, etablering af et udendørs fitness-område og til at gøre skolegården bedre egnet til leg og læring for både skolens elever og daginstitutionen Molevittens børn.
Brændgårdskolen fra 1962, der har 346 elever, tildeles 6,4 mio. kroner. Pengene skal blandt andet bruges til en ny, tydelig indgang, en ny skolegård, der indbyder til leg, oplevelser og læring, og til renovering af toiletter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125