Nye byggeopgaver på vej
Læs i dag om kommende byggeprojekter i Rødovre, København, Guldborgsund, Herning, Aarhus, Uldum og Tørring
RØDOVRE
Modernisering af køkken og bad
DAB har på vegne af Rødovre almennyttige Boligselskab, afdeling Sibeliusparken, anmodet Rødovre Kommune om godkendelse af projekt og lejestigning i forbindelse med en ny runde af individuel modernisering af køkken og bad i afdelingen, for de beboere, som ønsker det. Projektets samlede udgifter udgør 1.000.000 krone. Økonomiudvalget i Rødovre Kommune skal tage stilling til anmodningen på sit møde i dag.
RØDOVRE
Udskiftning af kviste
AB har på vegne af RKE, afdeling Schweizervænget, ansøgt Rødovre Kommune om godkendelse af projekt, låneoptagelse og lejestigning i forbindelse med udskiftning af brugsvandsinstallationer og kviste, opgradering af varmeanlæg og efterisolering af karnapper.
Udgiften til projektet udgør 18.291.000 kroner, og projektet planlægges gennemført i perioden januar til november 2017.
KØBENHAVN
Opførelse af plejecenter
Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune skal på mandag tage stilling til, om der kan meddeles dispensation fra lokalplan nr. 448-1&2 "Ny Ellebjerg-området" til afvigelser fra den principielle bebyggelsesplan med mere.
Bygherre ønsker at opføre en plejeboligbebyggelse til blinde og svagsynede på ejendommen Følager 13.
Byggeriet omfatter en plint med fællesfaciliteter, aktivitetscenter, depotrum, parkering og varetilkørsel mv. På byggeriets plint opføres tre blokke, bygning A, B og C. Bygning A er i seks etager, og bygningerne B og C er i syv etager, inklusive plint. Mellem bygning A og B opføres en bygning i én etage på plinten, og mellem bygning B og C opføres en bygning i samme højde som B og C. af tegninger i bilag 1.
Borgerrepræsentationen har i maj godkendt opførelse af plejecenteret og givet de fornødne bemyndigelser til gennemførelse af byggeriet som alment byggeri.
REGION SJÆLLAND
GULDBORGSUND
Etablering af sundhedscenter
Guldborgsund Kommune planlægger at etablere et sundhedscenter, og forleden godkendte Folkesundheds- og omsorgsudvalget, at den resterende del af rådighedsbeløbet - svarende til 10,1 mio. kroner - frigives.
AJ Consult er totalrådgiver på projektet og arkitekt er ETN Arkitekter.
REGION MIDTJYLLAND
HERNING
Etablering af nyt kraftvarmeværk
Herning Kommune har modtaget en ansøgning fra Eniig, Ikast El og Varmeværk samt Sunds Vand- og Varmeværk om etablering af et nyt biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i den sydøstlige del af Herning by.
Forvaltningen har efterfølgende udarbejdet et debatoplæg til indkaldelse af forslag og idéer for projektet med henblik på det videre arbejde med planlægningen for et nyt biomassefyret kraftvarmeværk, og Herning Byråd besluttede forleden at sende dette i høring.
Baggrunden for ansøgningen er, at værkerne har en varmeleveringsaftale med Dong, der udløber med udgangen af 2018. Parterne har ikke kunnet opnå enighed om betingelserne for fortsat levering.
Det nye kraftvarmeværk vil forsyne Herning/Ikast/Sunds områdets 32.000 fjernvarmekunder, som i dag får leveret fjernvarme fra Dong via Herningværket.
HERNING
Renovering af isstadion
Renovering af Herning Isstadion For at imødekomme den meget stramme tidsplan for opførelse af Projekt Ny Holing - Fase 1, som hovedsagelig består af renovering og udbygning af Herning Is-stadion, frigav Herning Byråd allerede forleden de penge, der skal bruges til fase 1 og en del af det beløb, der skal bruges til fase 2, så den politiske behandling ikke obstruerer tidsplanen.
Anlægsudgiften til Fase 1 er på 48,1 mio. kroner, og udgiften til renovering af gulv i de to af de eksisterende haller i Sportscenter Herning, som er en del af fase 2, er på 327.000 kroner. Byrådet godkendte således en anlægsudgiftsbevilling på i alt 48,427 mio. kroner.
Det er blandt andet planen, at hallen skal udbygges mod nord og vest, og at banen skal rykkes, så der kan være tilskuere hele vejen rundt om banen.
Der skal også nye kølelegemer i banen, ligesom der skal laves ny ventilation og isolering. Omklædningsfaciliter, depotrum og teknikrum renoveres og udvides, og der laves ny hovedindgang og foyer vendt mod Sportscenter Herning.
AARHUS
Boliger, erhverv og butikker
Aarhus Byråd skal i dag tage stilling til, om forslag til Lokalplan 1047, Byområde ved Søren Frichs Vej skal fremlægges til offentlig høring.
Lokalplanen er blevet udarbejdet på anmodning af private grundejere i området, og som grundlag for lokalplanlægningen har Aarhus Kommune, i en proces med grundejerne, udarbejdet en visionsplan for området.
Lokalplanen giver umiddelbart byggeret til en trekantet karré midt i området, hvorimod den kun fastlægger rammer for resten af området langs Ringgaden.
Bebyggelsen i den trekantede karré vil fortrinsvis blive en boligbebyggelse - med erhverv og dagligvarebutik i stueetagen langs Søren Frichs Vej. Der er plads til cirka 360 boliger i varierende størrelser og et samlet etageareal på 29.500 kvm. Lokalplanen indeholder krav om, at minimum 20 procent af boligetagearealet skal være almene boliger. Den generelle bygningshøjde skal være fire - seks etager med mulighed for enkelte steder at bygge i syv etager.
ULDUM
Tilbygning til Uldum Skole
Uldum Skole har gennem de seneste år haft en pæn stigning i elevtallet, og fremgangen i elevtallet fortsætter det kommende skoleår. Fremgangen betyder, at der ikke er plads nok på skolen længere, og det er derfor planen, at der skal opføres en mindre tilbygning til Håndværk og Designlokalet på 56 kvm, hvorefter der kan gennemføres nogle rokader, så der bliver plads til det hele.
Sagen var på dagsordenen, da Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi i Hedensted Kommune forleden holdt møde, og her blev der givet grønt lys for en anlægsbevilling på knap to mio. kroner til skoleudbygningen.
TØRRING
Opførelse af punkthuse
Forslag til lokalplan 1030 for Tørring Midtby med tilhørende kommuneplantillæg nr. 26 indstilles nu godkendt og fremlagt til høring.
Lokalplan og kommuneplantillæg har til formål at give mulighed for at opføre seks punkthuse med varierende højde og etageantal indeholdende cirka 5700 kvm boligareal, cirka 750 kvm butikker og cirka 1450 kvm kontor, sundhedshus, liberalt erhverv, offentlig funktion eller lignende med tilhørende parkeringspladser, veje og grønne udearealer. Planen har også til formål at fastsætte principper for torvets disponering, grønne forbindelser og vejadgange.
Parkeringspladsen på torvet, som holdes i et stramt udtryk, brydes af et grønt forløb som både skaber visuel og rekreativ sammenhæng, og samtidig inviterer til leg og ophold.