23948sdkhjf

Små virksomheder overset på finanslov

Man skal lede længe efter initiativer på næste års finanslov, der gavner de små og mellemstore virksomheder, mener organisationer
Trods ønsker om både bedre finansieringsvilkår for små og mellemstore virksomheder, stærkere økonomiske incitamenter til at tage lærlinge og penge til en stærkere indsats mod udenlandske firmaer, der arbejder uden for loven i Danmark, så endte finansloven for 2017 ikke som nogen gavebod for virksomhederne

Det eneste højdepunkt er aftalen om PSO-afgiften, mener Håndværksrådet, der er ude med kras kritik af blå bloks finanslovsaftale.

- Aftalen er i bedste fald et første skridt for at bane vejen for forårets forhandlinger om en helhedsplan med klare visioner og tiltag, der kan stimulere til aktivitet i den del af erhvervslivet, der skaber de nye danske job og lærepladser, nemlig de små og mellemstore virksomheder, siger adm. direktør Ane Buch.

Social dumping

Håndværksrådet håber nu, at 2025-planen bliver genoplivet og igen kommer på det politiske bord.

- Investeringerne i en bedre infrastruktur tæller dog klart positivt hos landets små og mellemstore virksomheder, siger Ane Buch.

Også hos Dansk Håndværk er der skuffelse over årets finanslovsaftale.

- Især ærgrer vi os over, at der ikke er afsat midler til social dumping. Arbejdstilsynet har haft succes i deres kamp mod virksomheder, der snyder, og vi havde derfor et håb om, at man ville prioriteres deres indsats på finansloven. I stedet har man valgt at skære på området og det er den forkerte vej at gå, siger Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113