23948sdkhjf

NCC færdiggør første boliger i ny Aarhus-bydel

20 boliger står nu næsten færdige i bæredygtigt byggeri
Syv kilometer fra Aarhus midtby skyder en ny bydel op på Lisbjerg Bakke. Bydelen bliver udviklet efter principper om bæredygtighed, tilgængelighed, mangfoldighed, arkitektonisk kvalitet og borgerinddragelse.

NCC er totalentreprenør på det allerførste boligprojekt i den nye bydel og har nu færdiggjort de første boliger.

Det opføres af Boligforeningen Ringgården, som i 2013 udskrev en konkurrence om totalentreprisen. Vinderteamet består, ud over NCC, af Rubow Arkitekter A/S, Regnbuen Arkitekter, Rambøll og Moe Rådgivende Ingeniører.

Der bliver opført 47 boliger og et fælleshus. Alle boliger er lukket, og de første 20 boliger står nu næsten færdige. Boligerne opføres som et bæredygtigt superlavenergibyggeri, og de opfylder kravene i energiramme 2020 uden brug af solceller.

De nye beboere vil få meget lave el- og varmeregninger på grund af kraftig isolering og tætte konstruktioner.

- Det er et fantastisk spændende projekt, som vi er glade for at være en del af. Aarhus Kommune har nogle spændende visioner for området, ligesom Ringgården er meget bevidst om at bygge bæredygtigt. Det er tanker og holdninger, som ligger helt i tråd med NCC’s ønske om levere ekstraordinære bæredygtige løsninger, siger Nicolai Schultz, direktør i NCC Danmark, i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed og tillid

Gennem hele projektet har der været fokus på at anvende bæredygtige materialer, som for eksempel asfalt fra NCC Industry med en stor andel af genbrugsasfalt.

Alle facader bliver beklædt med Thermo Wood og PVC-fri materialer, ligesom man har tilstræbt at vælge svanemærkede produkter eller tilsvarende miljøvenlige produkter.

NCC anvender desuden et byggekoncept, hvor målet er at bruge så lidt energi som muligt. Målet har været at lukke boligerne hurtigt, og derfor er der anvendt en høj grad af præfabrikerede elementer. De indvendige vægge og lejlighedsskel samt dæk er i letbeton, mens facader og tage kommer som trækassetter, og fordi de kommer færdigmonteret med vinduer har vi kunnet lukke husene meget hurtigt. Terrændækkene er støbt i selvudtørrende, hvilket betyder at der nærmest ikke er brugt nogen energi på udtørring.

Der ligger en generel vugge-til-vugge tankegang bag projektet, men byggeriet bliver ikke certificeret.

Det samlede projekt afleveres i slutningen af februar 2017.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157