23948sdkhjf

Maling er våben mod global opvarmning

Nye malingstyper optræder på den kommende Building Green-messe i København. Teknologien er i fuld gang med at øve sig på rollen som aktiv spiller mod klimaforandringer. Ny specialpigmentering kan sikre, at 80 procent varme reflekteres
Maling er ikke kun til pynt og vedligehold. Nye tekniske egenskaber betyder, at maling og overfladebehandling i stigende grad kan tænkes ind som integreret del af bygningers klima- og energiegenskaber.

Maling- og lakproducent Tikkurila Danmark har derfor dyppet penslen i den bæredygtige palette og ser frem til at sætte grøn kulør på Building Green 2016, der finder sted 2. og 3. november i Forum i København.

"I fremtiden kan og bør maling spille en langt større rolle i forhold til at passe på klimaet", siger Kenneth Johansen, adm. direktør i Tikkurila Danmark.

Giver energibesparelser

På Building Green vil producenten fokusere på, at maling og overfladebehandling kan fungere som egentlige byggekomponenter med en positiv indvirkning på driftsomkostninger - og give mere komfort for brugerne.

Det gælder for eksempel tagmalingen Paint ClimateCooler, som ifølge producenten bidrager til et bedre indeklima og energibesparelser ved at reducere varmeindstrålingen markant.

"Egenskaber som disse har et øget fokus inden for både nybyggeri, renovering og vedligehold, siger Kenneth Johansen.

Varme retur til atmosfæren

ClimateCooler er tilføjet specialpigmenter, som sikrer, at op til 80 procent af den indstrålede varme reflekteres tilbage til atmosfæren. I praksis betyder det, at tagetage-rum i bygninger med et tag, som er behandlet, bliver langt behageligere at opholde sig i, når solen bager, ligesom energiforbruget til køling nedsættes.

En bred palette

En anden højteknologisk løsning, som i år finder vej til Tikkurila Danmarks messestand, er Drytech Biorid, der med få lag er i stand til at bekæmpe skimmel og fugt.

Serien er baseret på såkaldt mikroporøs matrixteknologi og er specielt designet til at lave indendørs overflader. Systemet repræsenterer udviklingen i funktionsmalinger, som kombinerer stor dækkeevne, korte tørretider og en flot overflade takket være nogle helt specielle funktioner i forhold til absorption, indkapsling og forsegling.

Ud over klimaforbedrende samt skimmel- og fugtbekæmpende løsninger kan messedeltgerne opleve et omfattende program af miljømærkede materialer.

Kenneth Johansen ser frem til at præsentere de besøgende på Building Green for en lang række af malinger, som blandt andet er mærket med Svanemærket og godkendt af det svenske Astma- og allergiforbund samt har opnået svensk indeklimamærkning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.263