23948sdkhjf

Energiforbrug kan mindskes ved bekæmpelse af legionella

I Danmark bekæmper vi primært legionellabakterien i det varme vand med en konstant høj vandtemperatur. Nu skal et nyt samarbejde mindske energiforbruget og risikoen for legionellasmitte
I Danmark smittes et stigende antal mennesker med bakterien legionella, der især rammer ældre og svækkede personer.

I 2014 og 2015 er der påvist 150-200 årlige tilfælde af legionella smittede i Danmark, oplyser Statens Serum Institut.

Herhjemme undgår man primært legionella i det varme vand ved at holde en høj vandtemperatur. Dette medfører et unødigt højt energiforbrug uden helt at løse problemet med legionella og andre bakterier i vandet.

Nu skal et nyt samarbejde mellem den europæiske teknologivirksomhed Best Water Technology BWT og ingeniørvirksomheden Danish Clean Water (DCW) i Sønderborg mindske energiforbruget og risikoen for legionellasmitte.

Danish Clean Water i Sønderborg har udviklet en teknologi, hvor man med en simpel proces med salt, vand og elektricitet helt kan fjerne biofilm og bakterier fra rør og vandssystemet i øvrigt.

Kommuner er oplagt

Teknologien gør det muligt at sænke temperaturen på det varme vand, hvilket giver en reduktion af energiforbruget på op til 15 procent.

"Det er oplagt at benytte teknologien i kommunale institutioner som ældrecentre, svømmehaller, skoler og daginstitutioner, større boligejendomme, hoteller og virksomheder indenfor fødevareproduktion samt i landbruget. Når man ikke længere skal tage hensyn til legionella og andre bakterier i vandet, kan man sænke temperaturen på det varme vand til 45 grader. Det giver store energibesparelser", siger direktør Lars Bendixen fra DCW i en pressemeddelelse.

Han nævner som eksempel, at ingeniørvirksomheden blandt andet har hjulpet Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg med bekæmpelse af legionella. Samtidig med at beboerne beskyttes mod legionella, er varmeforbruget sænket drastisk, således, at plejecenteret sparer 18.000 kroer om året, svarende til seks ton CO2.

Stort spild i kontorbygninger

Undersøgelser har vist, at der i kontorbygninger er et spild på op til 90 procent på energiforbruget i det varme brugsvandssystem.

I kontorbygninger er der ofte et stort energispild i forbindelse med at sikre, at der er varmt brugsvand ved håndvasken. Forbruget af varmt brugsvand er ofte relativt lille, og derfor bruges der megen overflødig energi på døgnet rundt på blot at holde vandet varmt.

Reduktion af CO2

BWT og DCW samarbejder med Dansk Energirådgivning, og man forventer, at kunder vil kunne opnå tilskud svarende til op mod 20 procent af investeringen i denne energibesparelse.

Energibesparelsen vil også medføre en reduktion af CO2-udledningen.

"Vi ser frem til samarbejdet med BWT i Danmark. BWT har en stor landsdækkende salgs- og serviceorganisation, der i forvejen servicerer egne installationer hos de relevante kundesegmenter. Det vil hjælpe os med at udnytte det store markedspotentiale, som vi mener Neuthox-teknologien (den nye teknologi, red.) har i Danmark. Med BWTs hjælp kan vi fokusere vores egen indsats på eksportmarkederne, fremhæver Lars Bendixen.

DCWs anlæg vil i Danmark blive markedsført eksklusivt under BWT’s brand og som en integreret del af BWT’s produktportefølje.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234