23948sdkhjf

Millionefterbetaling til metroarbejdere

Den portugisiske metrounderleverandør CNBT og fagforbundet 3F har indgået forlig, der sikrer 120 ansatte på metrobyggeriet 19 mio. kroner i efterbetaling af løn
Omfattende snyd med løn og timesedler er årsagen til, at den portugisiske underleverandør på metrobyggeriet CNBT nu har indgået et forlig med 3F BJMF - Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København om at efterbetale 19 mio. kroner i løn til 120 ansatte på metrobyggeriet.

Det oplyste parterne i går i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om ansatte, der ifølge 3F i perioden 2014 til 2016 fik for lidt i løn i forhold til overenskomsten. Parterne har lokalt aftalt en løn, der svarer til lønniveauet, men efterfølgende er timesedler blevet redigeret, så de viste, at de ansatte har arbejdet 37 timer om ugen og ikke de 55 timer om ugen, som mange reelt har arbejdet.

Faglig sekretær i 3F BJMF Silas Grage er tilfreds med forliget.

"Sagen er noget af det større, vi har haft på metrobyggeriet. Vi er tilfredse med det forlig, vi nu har indgået. Ellers havde vi ikke indgået det, men var gået i retten", siger han.

Ikke den sidste sag

Metroarbejderne får mellem 10.000 kroner og mere end en halv million kroner hver, men de fleste efterbetalinger ligger i lavere ende, oplyser BJMF. Sagen skulle have været afgjort af en faglig voldgift i begyndelsen af oktober, men det sætter forliget en stopper for.

Silas Grage tror dog ikke, at denne sag bliver den sidste på metrobyggeriet.

"Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke kommer flere sager. Mit bud er, at vi vil se den her slags sager ligeså længe, der bygges på metroen", siger han.

Tingene er gennemregnet

Driftsdirektør i Copenhagen Metro Team, Sigurd Nissen-Petersen ærgrer sig over sagen.

"Vi ville naturligvis gerne have undgået denne sag, for 19 mio. kroner er mange penge, men nu har vi fået gennemregnet tingene og sikret, at de ansatte får deres retmæssige løn", siger han.

Det er ikke første gang, at en metrobyggeriets underleverandører bliver tvunget til at efterbetale sine arbejdere. I marts sidste år fik den italienske underleverandør Cipa en bod og efterbetaling på 22 mio. kroner til 39 ansatte. BJMF’s oprindelige krav lød på 47 mio. kroner.

Forliget er en udløber af et samarbejde, som startede i 2015, mellem fagforeningen og Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet.

Læs også: " Millionforlig fører til fornyet debat om kædeansvar ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141