23948sdkhjf

Skybrudskvarter står foran sin realisering

Hundredvis af træer er klar til at konvertere det ydre Østerbro i København til et nyt såkaldt klimakvarter. Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads skal efter årtier med asfalt og biler være grønt
Mere plads til mennesker, mindre biltrafik og så en hulens masse grønt. Sådan ser fremtiden ud for Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads på det ydre Østerbro i København, når klima- og skybrudssikringen, der har været planlagt i flere år, bliver til virkelighed.

Tager man en tur ned ad Bryggervangen i dag, fylder det grå meget i gadebilledet. Stort set alt er asfaltgråt og forholdsvist trist, men det skal der nu laves om på.

Som en del af skybrudsløsningen i kvarteret skal to tredjedele af asfalten nemlig veksles til bynatur i form af plante- og regnbede, som ud over at være en fryd for øjet kan gøre en positiv forskel, når regnen falder tungt over området. Samtidig indrettes fire byrum, som både fungerer som rekreative opholdssteder og er en del af skybrudsløsningen.

Masser af bynatur

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er begejstret for projektet.

”Bryggervangen og Skt. Kjelds Plads bliver rigtig gode eksempler på, hvordan vi kan ændre København til det positive, når vi skal skybrudssikre byen. Vi kunne godt have gravet større kloakker under Bryggervangen i stedet, men det ville være voldsomt dyrt og ikke give noget tilbage til beboerne i dagligdagen. Med denne løsning får vi et grønt kvarter med masser af bynatur og biodiversitet, som er sundt for en storby som København og dens beboere”, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

230 nye træer

For at gennemføre projektet er det nødvendigt at fælde 29 træer. Samtidig plantes 230 nye træer, og for at tilgodese cyklister og gående lukkes Bryggervangen for gennemkørsel.

Den trafikale fredeliggørelse skal samtidig give de kommende byrum en merværdi for brugerne, når antallet af osende og larmende biler bliver nedbragt.

Ved siden af de nye byrum skal også Kildevældskirkens forplads omdannes. Samlet set er omdannelsen et godt eksempel på fremtidens København, mener Morten Kabell.

”Vi har vedtaget en visionær strategi for bynatur, som skal være med til at gøre det grå København grønnere, og netop den vision kommer til udtryk på Bryggervangen. Vi skal fremover sørge for at skabe større biodiversitet, så vi ikke får det samme grønne udtryk i hele byen. Bryggervangen er også et godt udtryk for, at vi skal skabe en by, der er til for mennesker og ikke blot bilister”, lyder det fra teknik- og miljøborgmesteren.

Projektet ventes at være færdigsgjort ultimo 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148