23948sdkhjf

PORTRÆT: Direktøren siger godmorgen til alle

Det er i samtalen med medarbejderne, man som leder får vigtige input til idébanken, mener Scandi Bygs adm. direktør Thomas Raunsbæk
Godmorgen. Skal man opsummere, hvem Thomas Raunsbæk er som leder, men kun må bruge et enkelt ord, så skulle det være ordet godmorgen.

For den 45-årige adm. direktør i Scandi Byg forsøger så vidt muligt at få sagt godmorgen til alle sine medarbejdere hver dag. Ikke af høflighedsårsager, men fordi han oprigtigt tror på samtalen mellem ham og medarbejderne som et vigtigt fundament for hans ledelse og udvikling af viden.

”Jeg tror, det er sådan, at spørger man lederne på alle niveauer og de udførende, så har de så mange nye ideer og forslag, at man kan samle en hel idébank. Udfordringen som leder er så at få den implementeret. Det er derfor, jeg gør meget ud af at tale med alle og næsten hver dag går rundt og hilser på folk. Det er blevet godt modtaget blandt medarbejderne, der godt kan lide, at vi hilser på hinanden og viser hinanden respekt”, siger han.

Samtalerne med medarbejderne betyder også, at Thomas Raunsbæk som leder kan få et helt nyt syn på tingene, for som han siger:

”Folk skal ikke putte med tingene. Er man uenig, skal man sige det højt. For måske bliver man klogere på, hvorfor det er truffet en bestemt beslutning, eller også kan det betyde, at jeg lytter og måske laver noget om. Man har som leder ikke patent på sandheden, og derfor er det vigtigt med input”.

Store landvindinger

Thomas Raunsbæk kom til Scandi Byg i foråret i år efter knap tre år i materieludlejningsvirksomheden Ajos, der ligesom modulbyggevirksomheden Scandi Byg indgår i MT Højgaard-koncernen.

Men med et CV, der blandt andet afslører en fortid i Danfoss, Martin Professional og Qubiqa, har hans rødder været plantet solidt i industrien – en sektor byggeriet kan lære meget af, mener han.

”Byggebranchen har et stort potentiale for at blive udviklet på produktivitetssiden. Der har branchen ikke flyttet sig så meget. Industrien har været bedre. Derfor er det min opgave at få gjort virksomheden mere produktiv”, siger Thomas Raunsbæk, der peger på to vigtige redskaber til forbedret produktivitet. Det ene er digitalisering. Det andet er gentagelseseffekter.

”Vi skal have udviklet og implementeret nye IT-værktøjer. Gør vi først det, er jeg ikke i tvivl om, at vi kan opnå store landvindinger. Dernæst skal vi væk fra at tale om nyt byggeri, som et helt nyt projekt. Her arbejder jeg med gentagelseseffekter og muligheden for at trække tidligere erfaringer fra andre byggerier ind. Det er her, jeg kan trække fra min tid i industrien. Dermed ikke sagt at fordi noget virker i Danfoss, så virker det også i her, men vi kan lære noget af industrien”, siger Thomas Raunsbæk.

Lært fra sportens verden

Selv om meget af Thomas Raunsbæks tid går med arbejde, så bliver det også til en tur på golfbanen i ny og næ. For han er blevet for gammel til at spille basketball, som han ellers dyrkede meget i sine unge år, erkender han. Han har dog taget vigtig viden med sig fra de mange stunder på basketbanen.

”Jeg har lært meget fra sportens verden om effekten ved at være et godt hold. Et godt hold udgøres ikke bare af gode spillere, men af et samspil, der fungerer. Hvis man kender hinanden og ved, hvad hinanden brænder for, så er det lettere at få spillet til at fungere. Sådan fungerer det også i en virksomhed”, siger han.

Blå Bog – Thomas Raunsbæk
Uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet og har en mastergrad fra Rutgers University - New Brunswick
Tidligere ansat i blandt andet Qubiqa, Martin Professionel, Danfoss og Ajos
Siden maj 2016 adm. direktør i Scandi Byg
Gift med en skoleinspektør. To børn på 10 og 13 år
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128