23948sdkhjf

Planlov giver nye muligheder for indkvartering

Fra årsskiftet kan virksomhederne indkvartere rejsende medarbejdere i sommerhuse otte uger længere end hidtil
Med liberaliseringen af planloven får virksomhederne nu mulighed for at indkvartere medarbejdere længere tid i landets mange sommerhuse.

Partierne bag aftalen om planloven har således vedtaget at give mere fleksible muligheder for udlejning og anvendelse af sommerhuse og har derfor besluttet at udvide den periode, hvor sommerhuse beliggende i sommerhusområder kan benyttes ubegrænset til overnatning, fra 26 til 34 uger om året. Det betyder, at når en virksomheds medarbejdere skal overnatte ude i forbindelse med bygge- eller anlægsprojekter, så kan de bo i sommerhus frem for på hotel.

Ifølge direktøren for sommerhusudlejningsbureauet Campaya.dk, er det noget, der i lang tid har været efterspurgt af mange virksomheder.

”Hvert år har vi et stort antal virksomhedskunder, der ønsker at leje sommerhuse i længere perioder. Det er naturligvis både tilfældet i sommer- og vinterhalvåret, og derfor er det glædeligt, at det nu bliver muligt at benytte sommerhusene til ubegrænset overnatning i en markant længere periode. Den nye planlov gør det dermed mindre besværligt for virksomhederne at finde den rette indkvarteringsløsning til deres medarbejdere”, fortæller Claus Pedersen.

Folk i arbejdstøj

I perioden fra 1. november til 28. februar vil de eksisterende regler for overnatning i sommerhus i vinterperioden stadig gælde. Campaya.dk har i første halvår af 2016 registreret en stigning på over 300 procent i udlejningen af sommerhuse til virksomheder og formidler i dag sommerhusindkvartering til mere end 100 virksomheder.

Formand i foreningen Rejsearbejdere, Hans Erik Meyer, er skeptisk over for indkvartering af rejsende arbejdstagere i sommerhuse.

”Jeg ser ingen grund til, at man nu åbner for indkvartering længere tid i sommerhuse og jeg har svært ved at se, hvorfor sommerhusområder skal belastes af håndværksbiler og folk i arbejdstøj. Det tror jeg sommerhusejerne bliver trætte af. For vandrende arbejdstagere er det optimale et hotelværelse, som arbejdsgiveren betaler”, siger han.

Aftalen træder allerede i kraft 1. januar 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115