Efteruddannelse med fokus på radon
SBi og TI udbyder tredages kursus, som gør deltagerne til radonteknikere
Radonsikring af eksisterende bygninger, herunder ældre parcelhuse, har ligget lidt i en forretningsmæssig gråzone, fordi de store virksomheder ikke tager fat på småopgaver, og fordi de lidt mindre håndværks- og entreprenørfirmaer ikke umiddelbart har kompetencerne.
Det har SBi og TI rådet bod på med et kursus i radonsikring, som giver deltagerne titlen radontekniker med kompetencer til at løse netop den type opgaver.
”Jeg har deltaget i kurset for at være lidt på forkant med udviklingen. Der er øget bevågenhed omkring radonsikring og det er godt at have kompetencer, så man i forbindelse med en traditionel renoveringsopgave også kan rådgive om radonsikring”, forklarer murermester Lars Johanning, Murermester og aut. kloakmester Lars Johanning A/S i Aabenraa.
Radon i børnehaver
Også adm. direktør Brian Munk Andersen, M2W Entreprise A/S i Thisted, ser et stort potentiale i radonrenovering.
”Jeg har faktisk allerede radonkompetencer fra et kursus i Sverige for fire-fem år siden, men jeg har benyttet lejligheden til at genopfriske min viden på området. Vi arbejder ikke for private, men for blandt andet kommuner, boligselskaber og lignende. Men også her forudser vi, at der kommer fokus på radonrenovering. Der er jo også radon i børnehaver, plejehjem og lignende”, siger Brian Munk Andersen.
De to undervisere på radonrenoveringskurset, Torben Valdbjørn Rasmussen fra SBi, og Britt Haker Høegh fra TI forklarer, at arbejdet med radonrenovering ikke forudsætter investeringer i nyt udstyr. Det kræver, at virksomheden tilegner sig den nødvendige viden om, hvordan man måler radon, nedbringer et for højt radonniveau, samt kontrollerer, at det udførte arbejde har haft den ønskede virkning.
Næste radonrenoveringskursus holdes 2.-3. juni samt 15. juni i København.
Læs også: Specialister dyrker nicheområder