Bygherren har brug for at tænke som en entreprenør
Rådgivervirksomheden V2C – Value2Construction – har med bygningsingeniørerne Peer Kisbye og Lars Blaaberg i spidsen ramt et behov hos flere store bygherrer.
4
Billeder

Ejerne og direktørerne i V2C, Lars Blaaberg (t.v.) og Peer Kisbye, i de lokaler, som virksomheden snart flytter ind i. (Foto: John Ehbrecht)
Nogenlunde samme ånd præger d’herrer Peer Kiesbye og Lars Blaaberg, stiftere og partnere i rådgivervirksomheden V2C – Value2Construction – der efter en ganske beskeden start ved køkkenbordet hjemme hos Blaaberg i januar 2014 nu er vokset til en virksomhed med pt. 26 medarbejdere.
Med en energi, der kommer af mange års ledelseserfaring – og i en byggebranche, hvor intet kommer af sig selv – tager de to imod Licitationens udsendte i kontorlokalerne ved Torveporten. Lokaler, som V2C er ved at vokse ud af. Derfor rykker de snart en etage ned, hvor der er plads til større armbevægelser.
Og der bliver formentlig brug for dem. Kiesbye og Blaaberg er begge åbne kommunikationsmennesker og fortæller gladelig om deres ønsker for fremtiden.
Om tre år er virksomheden – der nu tager springet fra aps til aktieselskab – vokset til 100 ansatte, håber de.
Store kunder
Kunderne er allerede mange og imponerende store med navne som Lejerbo, DTU, Byggestyrelsen, ATP Ejendomme, CBS og Region Hovedstaden i stalden.
”Det har dog ikke været et mål i sig selv at jagte disse store spillere. Men når man arbejder professionelt med et netværk sker der det, at man kommer i kontakt med de store. Det er det ene, noget andet er vores entreprenørtilgang til rådgivning og hvordan vi ser på et projektmateriale og en produktion, der skal køre for en bygherre. Og vi kan se, at de, som har brugt os, kommer igen. Så folk ringer til os, fordi de har hørt om os. Og fordi vi har set et behov i markedet. Så måske er vi lidt ubevidst gået efter de store dyr på savannen”, siger Peer Kisbye.
Et firma med vokseværk
Rådgivervirksomheden V2C med 26 medarbejdere har kontor i Valby og – siden januar i år – også i Aarhus.
Firmaet arbejder som rådgiver og styrer byggesager fra idé over tegnebræt og byggefase til indflytning.
V2C arbejder enten direkte med bygherrer eller rådgiver i samarbejde med totalrådgivningsteams. Der arbejdes med parametrene tid, økonomi og kvalitet.
Ydelserne omfatter blandt andet projektledelse, tidsstyring, økonomiplanlægning, commissioning, byggeledelse og entreprenørgranskning.
Rådgivervirksomheden V2C med 26 medarbejdere har kontor i Valby og – siden januar i år – også i Aarhus.
Firmaet arbejder som rådgiver og styrer byggesager fra idé over tegnebræt og byggefase til indflytning.
V2C arbejder enten direkte med bygherrer eller rådgiver i samarbejde med totalrådgivningsteams. Der arbejdes med parametrene tid, økonomi og kvalitet.
Ydelserne omfatter blandt andet projektledelse, tidsstyring, økonomiplanlægning, commissioning, byggeledelse og entreprenørgranskning.
Gennemsnitsalder: 53
Særlig bemærkelsesværdig er den hurtige fremgang i foråret, taget i betragtning, at virksomheden ved juletid 2015 kun havde 17 medarbejdere:
”Fremgangen skyldes vores meget erfarne og kompetente folk. Gennemsnitalderen i firmaet er 53 år og det betyder selvsagt, at folk har prøvet lidt af hvert. Det er ikke mange steder, hvor så kompetente projektledere og tidligere direktører kan samles på denne måde, med en kundekreds, som de i kraft af deres navne og tidligere jobs kan tiltrækkke. Og det betyder også, at flere af vores ansatte tjener mere end Peer og mig. Men de fortrækker, til vores held, at arbejde indenfor nogle rammer, der hedder V2C”, siger Lars Blaaberg.
Han tilføjer, at netop de meget erfarne medarbejdere også kan tiltrække de unge og talentfulde, som virkelig oplever, at de kan lære noget af deres kolleger.
Stort behov hos kunderne
V2C har – ifølge Peer Kisbye – helt tydeligt ramt et hul i markedet, nemlig et behov hos bygherrer for uvildig rådgivning om parametrene tid, økonomi og kvalitet.
”De tre ting er afgørende for, at projekter bliver en succes. Og vi søger at sætte vores kunder i stand til at agere med kompetencer og et mind-set som de største hoved- og totalentreprenørvirksomheder. Det gør vi ved at sætte fokus på byggeprocesser, bygbarhed, samarbejde, tid og økonomi allerede i projekternes indledende faser”, fortæller de to, som forventer at have op imod 35 medarbejdere ved udgangen af 2016.
NCC som affyringsrampe
Men at de sammen stiftede firmaet, der iført entreprenørbriller rådgiver bygherrer, er ikke tilfældigt.
”Lars og jeg har en fortid på over ti år i NCC, ikke i samme afdeling, men vi har brugt hinanden og samarbejdet på tværs i organisationen. Men ikke så tæt, som da vi tog beslutning om at starte firmaet i december 2013”, siger 52-årige Peer Kisbye, som oprindeligt er uddannet bygningsingeniør.
Lars Blaaberg på 51 år er ligeledes uddannet bygningsingeniør og har arbejdet i NCC, blandt andet som innovationschef, i 12 år. Desuden har han været selvstændig rådgiver i en årrække.
Praktisk erfaring
”Vores veje krydsede ofte hinanden, når der skulle laves nye uddannelsesprogrammer til for eksempel medarbejderne, projektledere eller entrepriseledere. Så det ikke kun var HR-folk, der udarbejdede dem, men så der også sad folk, som havde en idé om, hvad der rører sig ude i marken,” fortæller Lars Blaaberg, og siger dermed også indirekte, at V2C har holdt fast i den praksisnære tilgang og en fokusering på kvalitet af byggeriets processer og hele projektgrundlag.
Partnerne er enige om, at NCC’s politik om at fylde godt med vægt i medarbejdernes kompetencerygsæk har båret dem hen, hvor de er i dag.
Upartiske
Derfor bliver spørgsmål om tidsplanlægning, kunderelationer, forventningsafstemning, uddannelsesprogrammer, konflikthåndtering og samarbejde dagligt finpudset med en venlig tanke til NCC’s effektive organisation.
”Som uvildige rådgivere holder vi ikke med nogen. Men vi tager de svære diskussioner, når de er nødvendige, for uden oprigtig fokus på projektets bedste kan de bedste vilkår for tid, kvalitet og økonomi ikke tilvejebringes”, siger de to til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Men hvad er nøglen til succes og til den hastige vækst?
”Jeg tror ikke, at mange andre virksomheder hver 14. dag holder møder hvor hovedspørgsmålet er: ”Hvad er næste skridt” Men det gør vi. Vi sætter tid af til at tale strategi”, siger Peer Kisbye.
Desuden kan virksomhedens specielle fire-dages uge være tiltrækkende i sig selv.
”En fire dages arbejdsuge med arbejdsdage på ni timer, giver medarbejderne en weekend på tre dage. Det tiltaler potentielle ansatte og betyder, at vi aldrig oplever en mandag morgen, som vi ellers kender den. For det bliver hurtigt torsdag igen, så vi arbejder mere effektivt og fokuseret”, siger Lars Blaaberg.
V2C – Value2Construction
Millioner kroner | ||
2014 | 2015 | |
Omsætning | 6,4 | 12,5 |
Årets resultat | 0,53 | 0,75 |
Antal ansatte | 11 | 26 |