23948sdkhjf

Finansminister: Regeringen overvejer måltal for udlicitering

Det vil skabe et pres på kommunerne med konkrete mål for, hvor mange opgaver, der skal konkurrenceudsættes, slår Claus Hjort Frederiksen fast
Danmark har en langt svagere vækst i produktiviteten end de nærmeste konkurrenter, Sverige, Tyskland, Holland og Finland.

Regeringen vil derfor tage fat på, hvordan man fra politisk hold kan sætte gang i produktivitetsudviklingen. En led i det arbejde hedder konkurrenceudsættelse.

Det slog finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fast, da han i går åbnede Håndværksrådets repræsentantskabsmøde.

”Vi vil se på, hvordan vi kan skabe en friere konkurrence. I den forbindelse skal vi også se på antallet af private virksomheder, der kommer ind på offentlige områder. Vi overvejer derfor at sætte et måltal for, hvor meget man skal konkurrenceudsætte. Sådanne måltal havde vi sidste gang, vi var i regering, men den forrige regering droppede det”, sagde han.

Måltallene skal blandt andet sikre, at udlicitering er i konstant fokus, forklarede ministeren.

”Jeg ser det som en vigtig måde, at have et konstant pres på især kommunerne, for hvor meget af deres aktivitet, der skal konkurrenceudsættes”.

Det bliver dog ikke lige med det første, at erhvervslivet får de lovede måltal. Tilbage i april i år udskød erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) de bebudede planer om at fremlægge måltal for, hvor stor en procentdel af de konkurrenceegnede offentlige opgaver der skal konkurrenceudsættes.

Undgå flaskehalsproblemer

Finansministeren gentog på mødet regeringens planer om at skære i de offentlige anlægsinvesteringer.

”I takt med at vi bevæger os ind i et selvbærende opsving, hvor forbrugerne begynder at bruge flere penge og der kommer gang i ejendomshandlerne, så vil virksomhederne få lidt større efterspørgsel fra det private marked. Derfor er vi nødt til at tilpasse de offentlige anlægsinvesteringer. Hvis vi kører med et højt offentligt anlægsniveau, samtidig med at aktiviteten stiger i den private sektor, så vil der opstå flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet”, sagde Claus Hjort Frederiksen og nævnte Togfonden, der som følge af de faldende oliepriser nu mangler 15,5 mia. kroner som et godt sted at begynde nedskæringerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219