23948sdkhjf

Ny hal til det hele rejser sig i Valby

Nordeuropas største idrætshal, Club Danmark Hallen i Valby i København, er i fuld gang med at genopstå. Byggeleder hos CC Contractor A/S kalder opgaven alt andet end traditionel
I 2010 fik sneen en del af taget på den gigantiske Club Danmark Hal i Valby i København til at kollapse.

Siden har Nordeuropas største idrætshal stået ubenyttet hen - men til gengæld været genstand for et hav af undersøgelser, der har medvirket til ændring af normen for såkaldt snelast.

Og nu sker der også noget på genopbygningsfronten:

De udførende fra CC Contractor a/s er denne solrige mandag formiddag i fuld gang med den omfattende fornyelse af den store hal, som bygherren Københavns Kommune, ingeniøren Rambøll og totalrådgiver Christensen og Co Arkitekter venter klar til brug i begyndelsen af 2017.

Speciel og utraditionel

Bent Brodde, byggeleder hos CC Contractor a/s går med lange skridt rundt i den enorme hal og deltager i udgravningen til fundament.

Han har tydeligvis travlt, men er svært fornøjet:

”Det er en dejlig opgave, fordi den er speciel og utraditionel. Man skal tænke sig om, og det er stimulerende”, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad, som er taget til Valby for at indfange et øjebliksbillede af halarbejdet.

Og det er et imponerende syn at kigge op mod de ni limtræshovedbuer, som spænder 80 meter. Mellem buerne spænder store træåse, hvorpå trapeztaget er monteret.

Ingen liv gik tabt

Rambølls vurdering efter sammenstyrtningen - der skete julenat og derfor ikke kostede menneskeliv - viste, at trapeztaget var underdimensioneret i forhold til den opdaterede norm for snelast.

”Frem for at udskifte hele taget monterer vi cirka 200 nye stållåse, som halverer spændet for trapezpladerne”, fortæller Bent Brodde.

I den gamle Club Danmark Hal var der indrettet en 400 meter løbebane rundt om en 11 mands kunstgræs-fodboldbane. Nu er de to apsisser (halvkuglerne i gavlene, red.), hvoraf den ene kollapsede, revet ned.

I stedet bliver der i Christensen og Co Arkitekters design bygget to store glasfacader. Dermed får hallen også i sit ydre noget af en ansigtsløftning.

”Du kan allerede nu mærke, hvor meget ovenlys der vil strømme ned fra toppen af hallen og senere vil også facaderne blive åbnet med nye glaspartier”, siger Bent Brodde.

Han fortæller, at status lige nu er, at al nedbrydning er 99 procent afsluttet.

”Derfor er vi klart til bygge op. Vi har fået nye vand- og varmestik samt kloak ind i bygningen. Alle hovedforsyninger til det nye klublokale i hallen er ført ind. Vi har støbt fundamenterne til klubhuset og er i gang med at støbe fundamenter til beachvolley og minifodbold”, siger han til Licitationen.

Den nye hal vil rumme en ny kunstgræsbane og en servicebygning i to plan med kontorer, mødelokaler, omklædning og cafe.

I den anden ende vil der blandt andet komme en multihal i håndboldstørrelse samt fitnesslokaler. Samt baner til beachvolley og minifodbold.

Et godt flow

”Vi er godt i gang med produktionen. Træ- og dækelementer er lige nu ved at blive produceret hos leverandørerne hvorefter de bliver kørt ind og rejst på stedet. Fra på mandag (i dag, red.) begynder vi at rejse stålet til klubhuset, så de kommende to uger går med det”, siger Bent Brodde, der ser et godt flow på byggepladsen som en af sine vigtigste opgaver.

”Jeg går efter at tømrerne kan komme i gang i uge 20. Min filosofi er lav bemanding og høj kontinuitet. Når man bliver presset kan man jo opleve, at man i stedet for ti tømrere pludselig har brug for 20. Det kan også belaste økonomien. Det vil vi gerne undgå her, med et flow, der betyder, at der hele tiden er noget at lave for de folk, der er afsat”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1