23948sdkhjf

Fødevarebutikker opruster i krig mod rotter med dræberteknologi

Flere dagligvarebutikker udnytter den teknologiske udvikling, der betyder, at man kan udrydde rotter i kloakkerne, så man undgår rotter i butikkerne
Man hører oftere om supermarkeder, der må lukke i flere dage og smide for millioner af kroner fødevarer ud på grund af rotter.

Langt de fleste rotter kommer op fra kloakkerne, og det får nu flere dagligvarebutikker til at tage nye midler i brug i kampen mod skadedyret.

Markedschef Per Sørensen fra den danske virksomhed Wisecon A/S, der er en af verdens førende virksomheder inden for højteknologisk bekæmpelse af rotter og mus, har på det seneste oplevet en stigning i løsninger til fødevarevirksomheder, hospitaler, restauranter, kommuner m.fl. over hele Danmark.

”Antallet af supermarkeder og fødevarebutikker i vores statistikker er inden for de senere år steget med mere end 22 procent årligt. De udnytter den teknologiske udvikling og rydder hele områder for rotter, så de ikke får rotter op i butikkerne. Men de fleste vil helst ikke tale om det, selv om det burde være positivt, at de sikrer forbrugerne”, forklarer Per Sørensen i en pressemeddelelse.

Fælder dræber rotter med spyd

De højteknologiske fælder, der udrydder rotterne i kloakkerne, fungerer på den måde, at når rotternes bevægelse og kropsvarme registreres, udskydes et bundt dræbende spyd med stor kraft og knækker rygsøjlen på rotterne.

Spyddene trækkes herefter op, og den døde rotte skylles ud med kloakvandet.

”90 procent af rotterne på overfladen kommer op fra kloakken på grund af for eksempel defekte kloakrør. Med denne nye teknologi er der sat helt nye standarder i verden for rottebekæmpelse, fordi det nu er muligt at planlægge og udføre en systematisk udryddelse af rotter i for eksempel kloaksystemer under bygninger”, siger Per Sørensen.

Rottegift i åben land

Ifølge Miljøstyrelsen er rottegift i det åbne land på vej til at blive udfaset. Det sker for at undgå sekundær eller indirekte forgiftning af rovpattedyr, ugler og rovfugle.

Derudover er der indført stramninger i den permanente brug af gift i de såkaldte giftstationer, der blandt andet er placeret rundt om bygninger. Det betyder bl.a. ekstra kontrolbesøg, og det giver øgede udgifter til virksomheder og kommuner.

”Disse nye tiltag betyder blandt andet, at der nu er langt mere fokus på de teknologiske muligheder, der findes i dag. Ud over højteknologien i kloakkerne er der nye og effektive teknologiske løsninger i forbindelse med sikring af bygninger, og de udnyttes også i stigende grad af bl.a. fødevarebutikker og virksomheder. En udvikling der nu vil tage endnu mere fart, fordi de nye regler betyder, at det bliver dyrere at bruge gift, samtidig med at teknologien er effektiv og giftfri”, siger Per Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094