23948sdkhjf

462 husstande i Horsens får fjernvarme

Fjernvarme Horsens påbegynder i denne måned udrulningen af fjernevarme som led i ny forsyningsplan
I midten af april begynder Fjernvarme Horsens arbejdet med at tilslutte Højvangen-området i den østlige del af Horsens til fjernvarmenettet.

Gravearbejdet varer godt et halvt år, og i den periode får i alt 462 husstande i Fjordparken, Dagnæsparken og Højvangen mulighed for at sige ja til fjernvarme. Mange har i forvejen naturgas og nogle få har oliefyr, men de fleste står til en økonomisk gevinst på varmeregningen ved at skifte til fjernvarme.

”Uafhængige beregninger viser, at den gennemsnitlige husstand i Horsens kan spare mange penge på den årlige varmeregning. Hvor stor besparelsen bliver, afhænger af mange ting - for eksempel kan en enkelt brændeovn skubbe til regnestykket. Men der er ingen tvivl om, at for langt de fleste, bliver det en gevinst. Dertil kommer den store miljømæssige gevinst. Et hus med fjernvarme udleder cirka 85 procent mindre CO2 end et hus med naturgas-varme”, påpeger Lars Illum Stachelhaus, der er forsyningschef hos Fjernvarme Horsens, i en pressemeddelelse.

Første byområde

Højvangen-området er formelt det første byområde, som får tilbudt fjernvarme, efter at byrådet i efteråret vedtog fjernvarmeplanen for Horsens.

Siden skal planen rulles ud i blandt andet Torsted, Tyrsted, Stensballe, Egebjerg og Gedved i de kommende cirka fem år.

Projektet med fjernvarme til Højvangen har været undervejs i et par år; ganske enkelt fordi det ligger så tæt på det eksisterende ledningsnet.

”Fjernvarmeplanen er vedtaget, og vi vil gerne bruge Højvangsområdet som et pilotprojekt”, siger Lars Illum Stachelhaus.

”Vi har rigelig kapacitet i de eksisterende værker, og kan allerede nu forsyne området uden at skulle vente på opførelsen af det planlagte biomasseværk på havnen,” forklarer forsyningschefen.

Det eksisterende kraftvarmeværk kan således ikke forsyne de nye områder med fjernvarme, så kommunen har planer om at opføre et nyt på havnen, der skal afbrænde flis og/eller halm.

Første del af det forventes etableret allerede i 2017, mens resten er etableret i 2021

Ejet af 8.000 forbrugere

Fjernvarme Horsens forsyner i forvejen store dele af Horsens by og omegn med miljørigtig, stabil og prisbillig fjernvarme. Selskabet er ejet af over 8.000 forbrugere, og i de kommende år er forventningen at selskabet fordobler antallet af forbrugere i et af danmarkshistoriens største konverteringsprojekter.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109