23948sdkhjf

Minister besøgte betonproducent

Betonvirksomheden CRH Concrete tog regeringens udfordring op og oprettede 18 praktikpladser til flygtninge. I fredags var Inger Støjberg (V) forbi
Klokken er endnu ikke slået 10, da den store ministerbil ruller ind på parkeringspladsen foran betonvirksomheden CRH Concrete.

Ud træder udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), der er kommet til Viby Sjælland for at tale med betonproducenten om dens arbejde med at integrere flygtninge.

Efter det såkaldte Marienborg-møde, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterede civilsamfundet til topmøde om en bedre integrationsindsats, meldte CRH Concrete sig til at hjælpe med opgaven. Siden har virksomheden haft fire flygtninge i praktik på Sjælland, mens 14 er startet i praktik på de jyske fabrikker.

En af dem er 34-årige Ahmad Mahmoud Hammoud, der er flygtning fra Syrien. Selv om han stadig kæmper med at lære det danske sprog, så er han glad for at være på betonfabrikken, hvor han har fået nogle gode kolleger.

”Det sværeste ved at starte her, har været det danske sprog. Derudover er det svært at kombinere sprogundervisningen med også at have et arbejde”, siger han og kommer samtidig med et godt råd til ministeren, om hvordan flere flygtninge kan komme ud på arbejdsmarkedet:

”Det er vigtigt, at man hurtigt finder ud af, hvad folk kan arbejde med. Jeg fik først afklaret mine kompetencer efter seks måneder. Det var længe at vente. Men jeg er glad for at være her, og jeg vil gerne blive her, når min virksomhedspraktik udløber”, siger han.

Kvalt i bureaukrati

Det har ikke været uden udfordringer for CRH Concrete at åbne virksomheden for flygtninge. Fordi betonfirmaet har fabrikker spredt over det meste af Danmark, kræver det kontakt til en række jobcentre og det giver en masse administrativt bøvl.

Sådan skal det ikke være, fastslår Inger Støjberg, da hun senere er kommet ud fra fabrikshallen og stadig er iført sikkerhedsgummistøvler, gul vest og hjelm.

”Opgaven er at få flere virksomheder til at tage flygtninge ind. Hvis det bliver alt for besværligt, og de bliver kvalt i bureaukrati, stiller de ikke op. Det nytter ikke, at der er flygtninge, der ikke kommer ud på det danske arbejdsmarked på grund af kommunegrænser, så det er noget vi skal have set på”, siger hun.

17.000 flygtninge

Derfor skal der være nogle ordninger, der gør det let for både virksomheder og flygtninge, påpeger ministeren.

”Erfaringerne fra CRH Concrete viser, at der er et stort potentiale i de her mennesker. Lige nu sidder vi i regeringen og forhandler med kommunerne om det her. Kommunerne har sendt os en ønskeliste med de regler, som de gerne vil have fjernet, så det bliver lettere, at få flygtninge i job. Vi har godt 17.000 flygtninge, der i 2016 skal ud i virksomhederne, og det er derfor bekymrende, hvis noget halter, så virksomhederne skal bruge for mange kræfter på det”, siger Inger Støjberg.

Adm. direktør i CRH Concrete, Claus Bering, regner med, at virksomheden kommer til at ansætte en stor del af flygtningene på almindelige vilkår.

Læs også: " Adm. direktør: Flygtninge er en investering i fremtiden ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266