23948sdkhjf

Nedrivere og saneringsfirmaer indgår fornuftsægteskab

Dansk Asbestforening og Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri har besluttet sig for at slutte sig sammen i en ny forening, som både dækker nedrivning og miljøsanering
Fremover vil Dansk Asbestforening og Nedbrydningssektionen i Dansk Byggeri ikke stå hver for sig men sammen i en ny forening.

Den nye forening kommer til at hedde Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen og kommer til at omfatte en bred vifte af virksomheder med specialer og kompetencer inden for det voksende hjørne af bygge- og anlægsbranchen.

”Vi har i mange år været to foreninger med det samme dna. Fokus er i dag på miljøfarlige stoffer, selektiv nedrivning og genbrug og genanvendelse af byggeaffald. Det ligger dybt i vores forretningsforståelse – uanset om det handler om asbest eller nedrivning”, siger den nu forhenværende formand for Nedbrydningssektionen og nyt medlem af bestyrelsen i Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen, Thomas Kingo Karlsen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Det er ret oplagt at finde sammen. Og jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at stå stærkere sammen i stedet for at markere os hver især på den samme dagsorden”.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad påpeger han, at sammenlægningen har været drøftet gennem længere tid.

”De senere år har der været nogle løse drøftelser på baggrund af, at vi netop arbejder meget med de samme emner. Det, der har sat mere gang i processen, er, at nogle af medlemmerne – især i Dansk Asbestforening – har fremsat ønsker om det her og synes, at det giver god mening”, siger Thomas Kingo Karlsen.

Han oplyser, at bestyrelsen har været i arbejdstøjet siden efteråret, og nu, da beslutningen er truffet, er opbakningen stor.

”Der har været en overvældende stor opbakning. Der har ikke været en eneste, der er imod det”, siger Thomas Kingo Karlsen.

Formand er ikke fundet

Brancheforeningen Dansk Asbestforening blev stiftet af dansk asbestsaneringsfirmaer i 1994, men har udvidet interesseområdet til også at omfatte PCB, bly og andre miljøfarlige stoffer i byggeriet.

Nedbrydningssektionen går derimod tilbage til Entreprenørforenings dage, hvor en gruppe virksomheder i 1983 dannede en sektionen af nedbrydere.

Sektionen fik i 1996 landet aftalen om NMK96 – Nedbrydningsbranchens Miljøkontrolordning – som har været holdt i hævd lige siden.

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at NMK96 har betydet enormt for Nedbrydningsbranchen, men også for den lovmedholdelige overholdelse af miljølovgivningen, som er nødvendig, hvis man skal være en professionel nedrivningsvirksomhed i 2016. Vi er derfor glade for at bære denne aftale videre i den nye forening”, siger nu forhenværende formand for Dansk Asbestforening og nyt medlem af Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionens bestyrelse, Jens Jensen.

Han peger på, at den nye sektion også vil tage asbest-, PCB- og blyvejledningerne med fra Asbestforeningen.

Hvem der bliver formand for den nye samlede forening ligger endnu ikke fast. Bestyrelsen har nemlig ikke konstitueret sig, men det kommer på plads inden den nye forenings generalforsamling 21. maj, oplyser Thomas Kingo Karlsen.

Ud over netop Thomas Kingo Karlsen og Jens Jensen er Mads Søndergaard fra Søndergaard Nedrivning A/S, Søren Tscherning fra Tschering A/S, Kenneth Olesen fra P. Olesen og Sønner A/S og Nicolai Ploug fra Allan Ploug A/S med i bestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.245