Ny ingeniøruddannelse skal udvide horisonten
En internationalt orienteret DTU-bachelorretning skal kombinere viden på tværs af fag og bidrage til at løse reelle ingeniørproblemer
Baggrunden er, at Danmark allerede mangler ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, og alle prognoser peger på, at tendensen fortsætter.
Med den nye bachelorretning ønsker DTU at bidrage til at afhjælpe eller i hvert fald minimere problemet.
General Engineering skiller sig ud fra resten af DTU’s bacheloruddannelser, der alle er orienteret mod en bestemt ingeniørdisciplin.
Bringer viden i spil
På den nye uddannelse får de studerende ikke kun en bred ingeniørfaglig basis med indføring i de naturvidenskabelige grundfag matematik, fysik og kemi; de lærer også at bringe deres viden i spil forhold til konkrete industrirelaterede problemstillinger:
”Vi har bygget det, vi kalder design-build-elementet, ind i uddannelsen fra første semester. Det er et praktisk kursusforløb, hvor man kombinerer sin viden på tværs af fagene til at løse nogle reelle ingeniørproblemer. På den måde forbereder vi de studerende til at møde den virkelige verden,” siger studieleder for General Engineering Luise Theil Kuhn.
Gradvis specialisering
I løbet af de tre år arbejder de studerende sig gradvis hen imod en specialisering, der peger frem mod en optagelse på en kandidatretning på DTU eller et andet universitet i Danmark eller udlandet.
De fire specialiseringer afspejler en nyfortolkning af de klassiske ingeniørområder og ligger inden for emnerne life science, materialeforskning, it-teknologi og grøn energiteknologi.
Med en bachelor i General Engineering vil man være kvalificeret til at søge ind på en lang række forskellige kandidatuddannelser, men uddannelsen vil også være relevant for et arbejdsmarked, som efterspørger generalistkompetencer parret med forretningsforståelse og evner for kommunikation.
International tiltrækning
Uddannelsen er tilrettelagt, så den appellerer til unge mennesker i hele verden; undervisningen foregår på engelsk, og optaget dimensioneres, så 50 procent af de studerende har en international baggrund.
”Vi håber, at en del af de internationale studerende efter endt uddannelse vil ønske at komme ud på de danske arbejdspladser. Samtidig vil det internationale studiemiljø også bidrage til, at de danske studerende får en bredere international horisont,” siger rektor Anders Bjarklev.