23948sdkhjf

Viborg og Aalborg får nye haller til gadeidræt

To industribygninger skal omdannes til aktivitetspladser for børn og unge, der ikke finder vej til traditionelle idrætsforeninger
Viborg og Aalborg kommuner har valgt at gå ind i et projekt, som gade- idrætsorganisationen Game, Realdania, Trygfonden, Nordea-fonden og i Aalborg tillige Det Obelske Familiefond står bag.

Konceptet går ud på at omdanne livløse industribygninger til rå gadeidrætsfaciliteter – såkaldte Game Streetmekkaer. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten, fremgår det af en pressemeddelelse.

I Viborg drejer sig om en industribygning, som vindmølleproducenten Vestas tidligere har brugt.

”Huset skal tiltrække de børn og unge i Viborg og omegn, som har særligt brug for et sted, der er fleksibelt og har plads til alle. Med Game Streetmekka kan vi tilbyde de børn og unge, der ikke finder vej ind i de etablerede idrætsforeninger, et sted, hvor de for eksempel kan dyrke street trial, parkour, skate og street art – eller hvad de nu måtte have lyst til”, siger Per Møller Jensen (S), der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, i pressemeddelelsen.

Sunde og aktive unge

Aalborg Kommune har allerede et sted, hvor unge frivillige driver ugentlige træninger udendørs i street basket, street soccer og dans. Nu etableres et nyt i industriområdet Kridtsløjfen.

Får tag over hovedet

”I sommermånederne har vi stor aktivitet på vores havnefront ud i alle streetaktiviteter. Med Game Streetmekka Aalborg får vi nu tag over hovedet, så vi kan tilbyde mangfoldige gadeidrætsaktiviteter i alle årets måneder. Det bliver et suverænt supplement til vores traditionelle foreningsliv. Det bliver også et stort aktiv for byens skoler, der kan bruge stedet til sociale og fælleskabsopbyggende aktiviteter”, fortæller Mads Duedahl (V) der er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Lokale unge skal inddrages

De to Game Streetmekkaer forventes at stå klar i starten af 2018. Næste skridt er workshops, hvor husenes fremtidige brugere involveres i processen.

”Vi glæder os til at se, hvordan de nedlagte industribygninger kan blive et forbillede på, hvordan industriarkitekturen kan sættes i spil på en helt ny måde med innovative faciliteter, der også har et socialt sigte. Det lokale engagement og input fra byens unge er meget vigtigt i denne sammenhæng”, siger programchef Per Schulze, Realdania.

Byggeriet begynder i starten af 2017 skal stå klar godt et år efter.

En arkitektkonkurrence udbydes i løbet af næste måned, hvorefter projektet udbydes i en totalentreprise.

Omdannelsen i Aalborg beløber sig til 23,6 mio. kroner, mens Viborg-projektet løber op i 20,9 mio. kroner.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109