Nedslidt erhvervsgrund i totalforvandling
Attraktivt område i Kolding gør sig klar til at blive et levende bymiljø med vidt forskellige bygninger, torve og stiforbindelser
Med sin placering mellem Kolding Å, inderhavnen og midtbyen - skal planen danne grundlag for den videre nytænkning af området.
Grunden bliver nemlig snart forvandlet fra en nedslidt erhvervsgrund til et attraktivt område med blandt andet uddannelsesinstitutioner og ungdomsboliger.
Området er nabo til universitetet, designskolen, Design City og ligger tæt på de nye ungdomsboliger på Teglgårdsvej.
Dermed vokser Koldings campus-bydel endnu en gang og udbygger byens position som uddannelsesby.
”I første omgang går byggeriet af International Business Academy, IBA’s nye hovedsæde og 80 nye ungdomsboliger, som AAB Kolding bygger, i gang. Men det er vigtigt at have en masterplan på plads for hele området, så vi kan få påbegyndt en helhedsorienteret lokalplanlægning, der tager højde for de ambitiøse planer, vi har for grunden”, siger formand for plan- og boligudvalget, Poul Erik Jensen.
Arkitektkonkurrence på vej
Rektor for IBA, Niels Egelund glæder sig til at komme i gang med byggeriet af det nye hovedsæde:
’Vores ambition er at skabe et markant domicil med arkitektur af høj klasse, og derfor har vi prækvalificeret fem af Danmarks dygtigste tegnestuer til at deltage i en arkitektkonkurrence. Dermed kan vi blive klar til at skyde byggeriet i gang, når lokalplanlægningen og øvrige godkendelser er på plads’, siger Niels Egelund, som forventer, at det nye hovedsæde er klar til studiestart i 2018.
By- og Udviklingsforvaltningen skal nu i gang med arbejdet med at lave en lokalplan for området. Forventningen er, at den er klar i slutningen af 2016.
Grønt og bæredygtigt
Med masterplanen er der udsigt til, at Gimbel-grunden bliver til et levende bymiljø med vidt forskellige bygninger, et centralt grønt torv og grønne stiforbindelser, der binder Design City, Universitet og midtbyen sammen.
”Vi skal udnytte bedst muligt, at grunden har en helt unik beliggenhed ved Kolding Å. Det gør vi blandt andet ved at sikre god plads til stier på begge sider af åen, som skal hænge sammen med resten af stisystemet langs åen og gøre det til en oplevelse at færdes i området’, fortæller Poul Erik Jensen.
Masterplanen lægger desuden op til, at den nye bydel bliver bæredygtig. Blandt andet er der ambitioner om, at de nye byggerier skal opfylde 2020-energikravene og DGNB-certificeres.
Studiebyen Kolding
Kolding har fire videregående uddannelsessteder med 45 uddannelser og 5600 studerende. I Kolding er der mere end 870 ungdoms- og studieboliger, og 350 nye ungdomsboliger er på vej.
Kolding har fire videregående uddannelsessteder med 45 uddannelser og 5600 studerende. I Kolding er der mere end 870 ungdoms- og studieboliger, og 350 nye ungdomsboliger er på vej.