23948sdkhjf

Klynge indgår nyt samarbejde om affald

Nyt samarbejde skal sikre bedre genanvendelse af byggeaffald. Projektet udbydes i slutningen af måneden
Amager Ressource Center (ARC), boligforeningen AAB Bovia i Kolding, Kolding Kommune, Faxe Kommune, Erhvervsakademiet Sydvest og Danmarks energi- og miljøklynge Clean indgår nu et nyt samarbejde for at optimere genanvendelse af ressourcerne i det danske byggeaffald.

Samarbejdet udmøntes i et udbud, som offentliggøres d. 25. februar 2016. Herefter skal projektets partnere i dialog med førende virksomheder om udvikling af konkrete innovative løsninger.

Ved at deltage i Cleans kommende udbud har de tre bygherrer, ARC, Kolding Kommune/Bovia og Faxe Kommune stillet sig i spidsen for at genbruge byggeaffaldet i Danmark, oplyser Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer, Dakofa, på sin hjemmeside.

I forbindelse med ARCs opførelse af et nyt affaldsforbrændingsanlæg skal det gamle forbrændingsanlæg rives ned. ARC og Clean har besluttet at indgå samarbejde om genanvendelse af de meget store mængder beton fra det gamle anlæg – og her kommer helt nye og innovative metoder i brug.

Genanvendelse af de enorme mængder af beton fra nedrivning af forbrændingsanlægget udbydes i en konkurrencepræget dialog, hvor et vindende konsortium af virksomheder får til opgave at matche behovet af de nedrevne byggematerialer i varierende kvalitet. Det er planen, at nedrivningen starter i midten af 2016.

Innovativt arbejde

I Kolding By er hensigten at arbejde innovativt med genanvendelige materialer i fremtidige udbud, det vil sige nedrivningsopgaver såvel som nyt byggeri. Således går Bovia og Kolding kommune i front for, at byggeaffald bliver til ressourcer og anvendes lokalt.

Endelig afsætter Faxe Kommune midler til at nedrive gamle huse og bygninger.

I samarbejde med Clean vil Faxe Kommune efterspørge nye måder og procedurer, hvorved kommunen kan udnytte ressourcerne i deres byggeaffald via genanvendelse.

Konkret skal en tidligere klub/SFO, der har haft til huse i nogle ældre bygninger i Rønnede, rives ned. Nedrivningen skal sætte standarden for kommunale nedrivninger og genanvendelse fremover.

Gennemførelsen af udbuddet foregår med støtte fra Grøn Omstillingsfond og Region Sjælland. brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125