23948sdkhjf

Udsigt til flere arbejdsulykker i 2015

Arbejdstilsynet vurderer, at der sker en stigning i antallet af anmeldte arbejdsulykker i år
Samlet set faldt antallet af arbejdsulykker på det danske arbejdsmarked i 2014 med 677 ulykker til 40.674. Det svarer til et fald på 1,6 procent.

Det fremgår af Arbejdstilsynets årsopgørelse for 2014, som blev offentliggjort lige før jul. Tallene for 2015 er ikke endeligt opgjort, men ifølge Arbejdstilsynet tyder de foreløbige tal på en mindre stigning på godt én procent i antallet af anmeldte ulykker.

Arbejdstilsynets direktør Peter Vesterheden siger på baggrund af 2014-tallene, at det er glædeligt, at færre kommer til skade på jobbet.

”Men vi skal have antallet af arbejdsulykker reduceret endnu mere. Det er en ambition, som vi kun kan nå, hvis alle trækker i samme retning. Det gælder både os som myndighed, det gælder arbejdsmarkedets parter, og så gælder det ikke mindst på de enkelte virksomheder, hvor man til dagligt har ansvaret for, at arbejdet foregår sikkert”, siger Peter Vesterheden, direktør i Arbejdstilsynet.

Peter Vesterheden tilføjer, at Arbejdstilsynet sammen med arbejdsmarkedets parter gør en stor indsats for at alle ulykker anmeldes som de skal.

Ikke fald i alle brancher

Siden 2005 er antallet af arbejdsulykker faldet med 14 procent. Brancher som transport af gods og slagterier har bidraget væsentligt til faldet i de seneste år. Men der er også brancher, hvor det er gået den forkerte vej. Der er især sket en stigning inden for politi, beredskab og fængsler samt på brancheområdet kultur og sport.

Også på bygge- og anlægsområdet er der også sket en mindre stigning. Antallet af arbejdsulykker i byggeriet er således steget siden 2009, hvis der korrigeres for antallet af beskæftigede. I 2009 var incidensen - det vil sige antallet af arbejdsulykker pr. 10.000 beskæftigede - i bygge og anlæg 257. I 2014 var den 305. Antallet af ulykker de seneste fire år har været stort set uændret. I alt kom knap 4.600 personer til skade i 2014 ved arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

”Arbejdstilsynet arbejder målrettet på at nedbringe antallet af arbejdsulykker. Det gør vi blandt andet ved løbende at fokusere vores indsats på de steder, hvor det har størst effekt. Derfor følger vi tallene nøje, særligt inden for de brancher, hvor der er udfordringer med arbejdsmiljøet – uanset om det gælder ulykker, nedslidning eller i forhold til det psykiske arbejdsmiljø”, fortæller Peter Vesterheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172