Nye byggeopgaver på vej
Læs i dag om opgaver i Humlebæk, Jersie, Barrit, Horsens og Hvide Sande
4
Billeder
På Barrit Skole i Hedensted Kommune skal en gammeldags gymnastiksal omdannes til et moderne motoriklandskab.
(Illustration: Pluskontoret Arkitekter)
HUMLEBÆK: Både Plan-, Miljø- og Klimaudvalget og økonomiudvalget i Fredensborg Kommune anbefaler, at forslag til Lokalplan H109 – Pleje- og rehabiliteringscenter ved Boserupvej og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg godkendes og fremlægges til offentlig høring.
Det er planen, at pleje- og rehabiliteringscenteret skal opføres i perioden 2016-2018. Det nye pleje- og rehabiliteringscenter skal understøtte kommunens ældrepolitik med fokus på rehabilitering og socialt samvær. Centret skal således, ud over 30 plejeboliger, bestå af 40 midlertidige boliger samt af servicearealer i form af træningsfaciliteter, café, kontorer og mødelokaler.
Ifølge planerne holdes der borgermøde om projektet den 28. januar.
REGION SJÆLLAND
JERSIE: Solrød Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 491.3 Jersie Skole endeligt. Byrådet besluttede den 15. september 2014 at sælge Jersie Skole, efter at skoledistrikterne var blevet omdannet, og skolen derfor lukkede. Køber ønsker at indrette de tidligere skolebygninger til moderne boliger med mulighed for fælleshus og erhverv i tilknytning til boligen. Der etableres kviste, ovenlys, indeliggende tagterrasser eller lignende tiltag, der kan give attraktive boligarealer i tagetagen.
De eksisterende små gårdrum tænkes anvendt til små private terrasser eller haver. De eksisterende grønne arealer tænkes bevaret og suppleres med beplantning og ny belægning.
Den store skolegård tænkes indrettet som nyt fællesareal til brug for fællesaktiviteter med mulighed for etablering af rekreative vandopsamlingsanlæg med mere.
REGION MIDTJYLLAND
BARRIT: På Barrit Skole i Hedensted Kommune skal en gammeldags gymnastiksal omdannes til et moderne motoriklandskab. Lokale og Anlægsfonden har udviklet konceptet og støtter projektet med 3,2 mio. kroner. Det nye motoriklandskab skal målrettes både foreningslivet, undervisningen og de mindste børn i børnehave, vuggestue og dagpleje. Motoriklandskabet bliver også stillet til rådighed for fri brug og selvorganiseret aktivitet. Den udendørs del af motoriklandskabet vil altid være frit tilgængeligt for alle. Der er tale om et projekt med omdannelse af 350 kvm bygningsareal og 2.500 kvm udeareal.
I midten af motoriklandskabet bevares et større gulvareal, så de nuværende gymnastik- og kampsportsaktiviteter stadig kan finde sted. Omkring gulvarealet og på væggene bliver der etableret klatrenet. Et nyt klatretårn vil forbinde gulvet og et nyt indskudt dæk. Der kommer tovjungle, stejle ramper og en repos med hule og søjleskov. En motorikbro med forskellige udfordringer bliver placeret på tværs af gulvarealet og afsluttes med en motoriktrappe og en brandmandsstang for dem, der vil hurtigt ned eller langsomt op.
Nordgavlen bliver åbnet med en tre meter høj glasfoldevæg som, når vejret tillader det, kan åbnes og skabe sammenhæng med udendørs aktiviteter. Uden for det indendørs motoriklandskab bliver der i den gamle skolegård anlagt syv forskellige aktivitetsøer med klatreelementer, trampoliner, trædesten, lydlandskaber, skateområde, boldmur og meget mere.
Omklædningsrummet bliver omdannet til et 50 kvm stort fleksibelt aktivitetsrum med en foldevæg ind til selve motoriklandskabet, så det kan lukkes af og åbnes mod det store aktivitetsrum. Ved siden af det mindre aktivitetsrum bliver der etableret en sansesal, der er særligt rettet mod skolens behov for at tilbyde aktiviteter for en specialafdeling for børn med psykiske og fysiske handicap.
I alt koster projektet 9,312 mio. kroner at etablere. Projektet er tegnet af Pluskontoret Arkitekter.
HORSENS: Horsens Byråd besluttede forleden at vedtage Lokalplan 2015-8, Centerområde, Sønderbrogade, Horsens endeligt.
Lokalplanen giver mulighed for opførelse af fire punkthuse, der kan indeholde cirka 90 boliger og en dagligvarebutik på 1.000 kvm på Sønderbrogade i Horsens. Kommunen har modtaget et forslag til nybyggeri på Sønderbrogade, på strækningen fra Sønderbrogade nr. 34 til nr. 44, hvor der i dag ligger en boligejendom i fire etager, en offentlig p-plads, to boligejendomme i tre etager med butikker i stueetagen og en erhvervsejendom. Det er tanken, at al bebyggelse i området nedrives og erstattes et nybyggeri bestående af fire punkthuse med boliger og en dagligvarebutik på cirka 1000 kvm.
HORSENS: Horsens Byråd har sagt god for Horsens Sociale Boligselskabs plan om at nyopføre fire almene familieboliger i uudnyttet tagetage i afdeling 3 i Østerled.
Udgiften til projektet er beregnet til 4.310.000 kroner, og kommunen bidrager således med 431.000 kroner i grundkapitallån.
De nye familieboliger bliver gennemsnitligt på 105 kvm og de indrettes som fireværelses boliger. Det samlede bruttoetageareal vil udgøre i alt 421 kvm.
HVIDE SANDE: Ringkøbing-Skjern Kommune har modtaget anmodning om udarbejdelse af plangrundlag for surfhytter samt rigstalde ved kabelparken i Hvide Sande.
Formålet med projektet er at skabe et unikt feriested for aktiv livsstil på vandet. Projektområdet er udpeget i kystturismeredegørelsen som et rekreativt hotspot samt udviklings- og indsatsområde i forhold til vandsport. Området anvendes i dag af surfere som rekreativt område med stiforløb langs fjorden og med servicebygninger. Området anvendes endvidere af publikum ved konkurrencer og events på fjorden og ved kabelbanen.
Ansøger har oplyst, at projektet indeholder etablering af et feriecenter i form af cirka 35 surfhytter samt to rigstalde til opbevaring af surfudstyr i tilknytning til surfhytterne og den eksisterende surfskole.
Administrationen indstiller, at udarbejdelsen af plangrundlag for området kan igangsættes for ansøgers egen regning og risiko.
Teknik- og Miljøudvalget anbefaler administrationens indstilling godkendt.