Moe køber miljøvirksomheden Seacon
Den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe med 600 ansatte styrker satsningen på marineekspertise og high-end rådgivning i Skandinavien
2
Billeder
Helhedsplanen for den nye by Vinge ved Frederikssund, hvor Moe og Seacon har samarbejdet. (Illustration: Moe)
Seacon har med sine 13 ansatte allerede spillet en markant rolle i opførelse og anlæggelse af blandt andet Øresundsbroen, Femern forbindelsen og flere havmølleparker, og virksomheden har, ifølge Moes adm. direktør Christian Listov-Saabye, unikke kompetencer inden for havmiljø og kyststrækninger, og også stor erfaring med miljørådgivning længere inde på land.
Moe vil ikke ud med, hvad de har givet for Seacon:
Det er ikke kutyme, at vi offentliggør økonomi i forbindelse med opkøb, lyder det fra Moe.
Til gengæld er der stor ros til den nye i klassen.
”Seacon er en meget respekteret rådgiver inden for større infrastrukturprojekter. De råder over stærke kompetencer til at vurdere bygge og anlægsprojekters påvirkning af natur og miljø i bred forstand, samt til at lede og sikre arbejdsmiljø og sikkerhed under anlægsprojekter”, siger Christian Listov-Saabye til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Udvide high-end rådgivning
Han understreger, at Seacon og Moe komplementerer hinanden:
”Samarbejdet med Seacon ligger fint i tråd med vores strategi om at udvide og styrke high-end rådgivning i Danmark og i Skandinavien. Vi ser meget frem til at kunne tilbyde kunderne nye kompetencer og endnu bedre service”, siger Christian Listov-Saabye.
Et godt match
Seacon og Moe har samarbejdet om den nye by Vinge, som skyder op ved Frederikssund.
Hos Moe - der i forvejen råder over en lang række specialkompetencer, og med 600 ansatte i København, Vordingborg, Aarhus, Aalborg, Fredericia, og Norge er et af de store rådgivende ingeniørfirmaer - ser man derfor Seacon som et godt match.
Off-shore i bred forstand
Flere kompetencer og muligheden for yderligere vækst er baggrunden for, at Moe køber Seacon, hvis marineekspertise vil være relevant ved bro- og tunnelprojekter og etablering af havne og kystnære byggerier.
Seacon arbejder desuden med offshore-management i bred forstand, og har erfaring fra havvindmølleprojekter i Danmark, Tyskland og England. Den maritime ekspertise er primært indenfor miljø, men dækker også kvalitet, arbejdsmiljø, sikkerhed (QHSE) samt projektledelse.
Bred miljørådgiver
Udover at tilføre Moe en særlig ekspertise i kystnære projekter, er det planen, at Seacon skal bidrage med kompetencer inden for mere overordnet miljørådgivning, herunder VVM-redegørelser, Natura 2000, industrimiljø, miljøledelse og CSR.
Seacon kommer til at fungere som en selvstændig afdeling i koncernens division for infrastruktur, og ifølge Seacons grundlægger og nuværende ejer, adm. direktør Hans Ohrt, ser man frem til at flytte ind i Moe-domicilet i Søborg ved København.
Positiv firmakultur
”Vi har igennem de senere års samarbejde lært Moe at kende som en virksomhed med høj faglighed, spændende projekter og en stærk firmakultur med socialt godt sammenhold. Det er værdier der passer godt med os, og sammen har vi adgang til de kompetencer og den styrke, som har været en begrænsning indtil nu. Det betyder at vi sammen er godt rustet til at bistå med at løse kundernes udfordringer”, siger Hans Ohrt.
Den nye organisation træder i kraft fra 1. januar 2016.