Sidste chance for en klimaaftale
Klimatopmødet slutter officielt i dag. Dansk Byggeri håber stadig på ambitiøs aftale, der kan bane vejen for dansk eksporteventyr
Klimatopmødet COP21, der afholdes i Paris slutter i dag, og skal de franske værter leve op til deres eget løfte om at et historisk dokument vil ligge klar til tiden, så er det med et rubbe neglene. Omdrejningspunktet for klimaforhandlingerne i Paris er, at holde temperaturstigningen på højst to grader fra førindustrielt niveau ved udgangen af dette århundrede. Det er planen, at Paris-aftalen skal træde i kraft i år 2020.
Der har især været tre store knaster under forhandlingerne: penge til grøn omstilling og klimatilpasning i de fattige lande, hvordan man skal skelne mellem rige og fattige lande i aftalen og ambitionsniveauet for den samlede klimaaftale.
Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen håber stadig på en ambitiøs aftale på globalt plan, da det kan medføre en øget eksport af danske energioptimeringsløsninger.
”Nogle af metoderne til bedre udnyttelse af energien er udviklet af den danske byggeindustri. Det vil vi få bedre muligheder for at afsætte. For skal vi reducere CO2-udledningen i verden, kommer vi ikke uden om at bygningsbestanden kommer i spil. Derudover skal der ses på, hvordan vi konverterer vores energiproduktion fra fossile brændstoffer til vedvarende energi”, siger han og fortsætter:
”Den høje udnyttelsesgrad af energi, som vi har i Danmark, vil der være større efterspørgsel på. Derudover er en ambitiøs klimaaftale et vigtigt signal at sende til den danske regering om ikke at slække på energiambitionerne”, siger han.
Ved Licitationen - Byggeriets Dagblads deadline var der endnu ikke indgået en klimaaftale.