23948sdkhjf

DAGENS LEDER: En god EU-sag

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Selvom danskerne er EU-skeptiske i forhold til afgivelse af suverænitet og overstatslige konstellationer, så er der mange gode eksempler på EU-projekter, som er til gavn for både Danmark og de øvrige EU-lande. Uden, at det på nogen måder kompromitterer danskernes rets følelse og nationale standpunkter.

Danske forskningsinstitutioner og virksomheder henter således flere og flere EU-midler til forskning og innovation. Det gælder f.eks. forsknings- og innovationsprogrammet Horizon 2020.

Men det gælder også andre EU-projekter, som i endnu højere grad er målrettet mod udvikling og forskning som kommer danske bygge- og anlægsvirksomheder til gode. Og på længere sigt hele EU-samfundet.

Uanset hvilket forhold man i øvrigt har til det overordnede EU-projekt, så er det som udgangspunkt en sund tankegang, at man fra de fælles puljer tilgodeser for eksempel forskning- og udvikling.

Det faktum overser man ofte i den brede debat, hvor det mest handler om fælles midler, som havner i de forkerte hænder på ofte uhæderlig vis.

Mens fokus ofte er på krumme agurker og forbud mod kanelsnegle eller EU-parlamentarikeres skånselsløse og uhæmmede omgang med de fælles midler, så er det da rigtig godt, at der også findes gode, solide EU-programmer, som sætter ekstra skub i hjernevindingerne hos forskere og ildsjæle.

Og de programmer skal heldigvis ikke til folkeafstemning før de sættes i gang.

I hvert fald ikke lige med det første!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109