Anlægsnyt
STENLØSE: Egedal Kommune arbejder på at forbedre sine genbrugsstationer og aktuelt er et projekt vedrørende etablering af ramper med formidlingshus på Stenløse genbrugsstation til politisk behandling. Projektet er netop blevet godkendt i Teknik- og Miljøudvalget, men det er byrådet, der træffer endelig beslutning. Udvalget godkendte også en bevilling på samlet 1,884 mio. kroner til projektet.
Anlægsprojektet omhandler etablering af et hævet plateau på genbrugspladsen, som giver seks containere i ”nedsænket” niveau.Etablering af kubetoppe på hævet plateau, der giver en effektiv opsamling i den enkelte container, og samtidig giver brugerne incitament til at sortere bedre. Etablering af formidlingsaktiviteter under plateau og på forsiden af bygningen, der skal medvirke til bedre viden og motivation for affaldssortering. Etablering af rum under plateau til ting, brugerne vil aflevere til salg i Genbrugsbutikken i Smørum.
Projektet udføres i samarbejde med Vestforbrænding, der driver kommunens genbrugsstationer.
EGEDAL: Da Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune holdt møde forleden, blev der blandt andet taget stilling til, hvilke trafiksikkerhedsprojekter, der skal gennemføres næste år. Udvalget besluttede at tilslutte sig administrationens anbefalinger, som blandt andet er at frigive rådighedsbeløbet på 1.856 mio. kroner til etableringen af en lysregulering af krydset Smørum Parkvej og Blomsterhaven frigives.
Det første nye trafiksikkerhedsprojekt, der foreslås gennemført i 2016, handler om at få opstrammet vejprofilen på Flodvej, så den tilpasses vejens hastighedsbegrænsning. Der skal også ses på en sikker overgang mellem Smørum Centeret og Smørum Idrætscenter. Et andet projekt handler om sikring af de bløde trafikanter i stikrydsningen i krydset Smørumnedrevej og Kong Svends Vej. Administrationen ønsker også, at der næste år gennemføres en analyse af behovet for at lave nye trafiksikkerhedstiltag omkring kommunens skole”.
Endvidere foreslås det, at behovet for hastighedsdæmpende foranstaltninger på Skenkelsøvej undersøges.
REGION SJÆLLAND
LOLLAND: Lolland Kommune har udarbejdet et forslag til tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2011-2021. Tillægget giver mulighed for at foretage kloakseparering og spildevandskloakering i Fuglse Bøsserup.
Forslaget er nu godkendt af byrådet og fremlagt til offentlig høring frem til 2. februar næste år.
Separatkloakering i Fuglse Bøsserup er ikke gennemført i fuld udstrækning og inden renseanlægget Fuglse Bøsserup kan nedlægges er det nødvendigt at gennemføre separatkloakeringen og omlægge dele af området til spildevandskloakering.
RØDVIG: Plan- og Teknikudvalget i Stevns kommune godkendte på sit seneste møde et forslag til udviklingsplan for Rødvig. Udviklingsplanen er udarbejdet af ZoffmannHolm Landskabsarkitekter for Stevns Kommune.
Udviklingsplanen handler om, hvordan Rødvig kan udvikles. Hvor i byen der kan findes plads til fremtidige byudvidelser? Kan der etableres flere grønne områder og flere stier? Kort sagt handler udviklingsplanen om, hvad der er vigtigt at holde sig for øje, når der skal bygges mere by og bedre by. Udviklingsplanen indeholder en række analyser og konkrete samt visionære forslag til en fremtidig udvikling af byen.
SORØ: Teknik- og Miljøudvalget i Sorø Kommune indstiller nu Sorø Kommunes forslag spildevandsplan 2016-19 til godkendelse i byrådet.
Sorø Kommunes spildevandsplan er blevet revideret for den kommende planperiode med perspektiv frem mod 2033. Den nuværende spildevandsplan var den første helhedsplan for spildevandshåndtering i den sammenlagte storkommune, og det viste sig undervejs, at den beskrevne tids- og aktivitetsplan var for ambitiøs i forhold til det afsatte budget. Sorø Spildevand A/S har ændret på rækkefølgen af de forskellige aktiviteter i planen undervejs. Spildevandsplan 2016-19 er derfor opdateret i forhold til forsyningens bud på en økonomisk sammenhængende tids- og aktivitetsplan, som beskriver fremdriften med at renovere, modernisere og udbygge kommunens afledningssystem.
SLAGELSE: Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune har besluttet, at forslaget til ”Tilgængelighedsplan 2016”, der vedrører offentlige arealer, skal sendes i høring med høringsfrist 3. januar, hvorefter tilgængelighedsplanen forventes at kunne vedtages på udvalgets møde i februar.
Tilgængelighedsplan 2016 er blevet udarbejdet med hjælp fra det rådgivende ingeniørfirma Viatrafik.
I planen findes en systematisk registrering af tilgængelighedsproblemer på nogle udvalgte ruter i Skælskør, Korsør og Slagelse, og der gives eksempler på typiske problemer og forslag til løsninger.
Der er afsat 1.034.000 kroner i 2016 til tilgængelighedsprojekter og i hvert af overslagsårene 2017, 2018 og 2019 desuden 1.500.000 kroner.