23948sdkhjf

Svenskere bygger 300 boliger i Ørestad

Skanska udnytter lokalplanen for området og opfører alene lejeboliger på tom byggegrund ved byparken i Ørestad
Udviklingsselskabet Skanska, der er en del af den store svenske entreprenørkoncern af samme navn, opfører nu 300 lejeboliger på en en tom byggegrund ved byparken i Ørestad i København.

Det har hidtil ligget i kortene, at grunden skulle bebygges med en blanding af boliger og erhverv. Lokalplanen for Ørestad City muliggør dog et rent boligbyggeri, og det er det, Skanska nu udnytter.

Skanska har døbt byggeprojektet ”Ø Huset” efter den grønne gårdhave, der ligger som en ”ø” i midten af boligblokkene.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet byggeriet, som kommer til at bestå af fire selvstændige bygningskroppe på i alt 26.000 etagemeter.

Moderne karrebebyggelse

Ø Huset får en variation af lejligheder fra cirka 60 til cirka 120 kvm. Hovedvægten af boligerne bliver på tre og fire værelser, og alle boliger får altaner mod syd eller vest.

”Vi er rigtig glade for at få mulighed for at udvikle det sidste byggefelt mod byparken og dermed bidrage til boligudviklingen i Ørestad. Vi er overbeviste om at projektets udformning, som en moderne karrebebyggelse med et stort, grønt gårdrum vil være et særdeles attraktivt produkt for nye børnefamilier”, siger adm. direktør Peter Nymann-Jørgensen fra Skanska i en pressemeddelelse.

De fire selvstændige bygningskroppe ligger omkring et fælles gårdrum med læ for vinden. I gårdrummet er græsplæner, træer og buske med til at give det åbne opholdsrum liv og variation. Nicher med borde, bænke og en stor legeplads, hvor beboerne kan opholde sig, bliver en integreret del af gårdrummet.

”Der ligger i forvejen godt 1.200 boliger umiddelbart omkring byparken, og nu bliver det sidste hul lukket i denne del af Ørestad. Det glæder mig hver gang et byggeri går i gang, og byggeriet hér er naturligvis et sikkert tegn på, at Ørestad er et særdeles attraktivt område både for investorerne og for boligkøberne. Der er rift om boligerne i Ørestad”, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn, der står for udviklingen af Ørestad.

Enkelt og holdbart

Arkitekturen er baseret på enkelthed og holdbarhed. Bygningshøjden varierer fra otte til 12 etager, og facaderne består af tegl i forskellige nuancer fra rødt til koksgråt.

I den del af byggeriet, der vender ud mod Ørestads Boulevard, vil der blive etableret åbne funktioner såsom café og dagligvarebutik.

Skanska afventer byggetilladelse, og forventer at byggeriet kan igangsættes allerede i slutningen af i år.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125