35 projekter er indstillet til landskabspris
For syvende gang skal Dansk Landskabspris uddeles. Prisen sætter fokus på landskabsarkitekternes mangfoldighed
Indstillingerne varierer i størrelse og indhold - fra færdiggjorte by- og landskabsrum over strategioplæg til projekter, der tager afsæt i de stedbundne potentialer og tager hensyn til de landskabs- og kulturhistoriske værdier.
Indstillingerne viser blandt andet, at projekter der kombinerer landskabsarkitektur og klimasikring er mere aktuelle end nogensinde før. En anden overordnet tendens er, at man udvikler multifunktionelle byrums- og landskabsprojekter, så det bliver mere almindeligt, at det samme byrum både rummer plads til ophold/ro og bevægelse/aktivitet.
Øget interesse
Endelig åbner man landskabs- og byrum omkring uddannelsesinstitutioner og private virksomheder, så offentligheden kan anvende de tilstødende by- og landskabsrum, der indgår i et nyt samspil med deres omgivelser.
”De indstillede projekter viser landskabsarkitekternes mangfoldighed og kreativitet. Vi er meget glade for, at landets fremmeste landskabsarkitektvirksomheder i den grad har vist interesse for prisen ved at indstille deres projekter. Derudover viser kommunernes og privatpersoners indstillinger, at der i disse år er øget interesse for, hvordan landskabsarkitekter bidrager til at skabe offentlige mødesteder, opholds- og aktivitetsrum. Dette samtidig med at de på en helhedsorienteret og bæredygtig facon imødekommer de klimamæssige, økonomiske og sociale udfordringer, samfundet står overfor”, siger og sekretariatsleder Lillan S. Thomsen fra Danske Landskabsarkitekter, der er sektretariat for Dansk Landskabspris 2015.
De kommende måneder gennemgår juryen alle de indstillede projekter og nominerer tre finalister, der præsenteres ved den officielle prisoverrækkelse i januar 2016.
Vinderprojekt bliver belønnet med 50.000 kroner og de to øvrige, nominerede forslag får hædrende omtale.
brahe