23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Mistet ekspertise

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Erhvervsskolerne har noget at leve op til. I dag tager 18 procent af en ungdomsårgang en erhvervsuddannelse. Men i 2025 skal 30 procent vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Derfor er det også en anelse bekymrende, at landets erhvervsskoler nu har startet fyringsrunder af lærerne som følge af, at antallet af elever er faldet drastisk, efter den nye erhvervsuddannelsesreform er trådt i kraft.

Reformen skal netop sikre flere faglærte på sigt, men det kan jo blive svært at uddanne fremtidens faglærte inden for bygge og anlæg, når meget af den faglige ekspertise på skolerne forsvinder. For skolerne har netop ofret mange penge på at opkvalificere lærerstaben for at imødekomme kravene i erhvervsreformen. Og de bliver ikke nødvendigvis nemme at hente tilbage til skolerne, når skoleeleverne forhåbentlig i højere grad ser mulighederne i erhvervsuddannelserne.

For initiativerne for at få elevernes øjne op for en erhvervsuddannelse og ikke mindst en en fremtid i bygge- og anlægsbranchen er der. To historier i dagens avis bevidner dette. Entreprenørvirksomheden Jakon A/S adopterer således en skoleklasse for at lære de unge om karrieremulighederne inden for bygge og anlæg, mens DM i Skills nærmest er ved at blive offer for sin egen succes og nu efterhånden sprænger de fysiske rammer for arrangementet.

Derfor er det ikke ubetinget til bygge- og anlægsvirksomhedernes fordel, at lærerne nu forsvinder. For opsvinget lurer forude og dermed også behovet for mere faglært arbejdskraft. Og er lærerkapaciteten ikke til stede er der ingen til at sikre det høje niveau, som bygge- og anlægsuddannelserne har.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.21