23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BALLERUP: Ballerup Kommunalbestyrelse har givet en anlægsbevilling på 600.000 kroner til gennemførelse af lokalplanprocessen for lokalplan nr. 147 - indsnævring og ombygning af Ballerup Boulevard. Lokalplanprocessen skal konkretisere selve indretningen af boulevarden og samtidig redegøre for løsninger af afledte konsekvenser heraf.

Analyser viser, at man på baggrund af indsnævringen, hastighedsnedsættelsen, den generelle trafikudvikling, samt forlængelsen af Frederikssundsmotorvejen kan forvente en reduktion af trafikken på cirka 21 procent på Ballerup Boulevard. Konklusionen herpå er, at den tilbageværende trafikmængde uden videre vil kunne afvikles ved ét spor i begge retninger. Dog viser modelberegner, at det i spidsbelastningstimen om morgenen kan tage ét til to minutter længere at komme igennem Skovlunde Bymidte.

Lokalplanprocessen for indsnævringen og ombygningen af Ballerup Boulevard skal munde ud i, at der i lokalplanen beskrives et konkret projekt for, hvorledes Ballerup Boulevard indrettes med svingbaner, helleanlæg, buslommer, beplantning, belysning og så videre. Denne detaljering skal ske i samarbejde med vinderne af arkitektkonkurrencen, Tegnestuen Vandkunsten, og deres samarbejdspartnere fra arkitektkonkurrencen Via-Trafik og landskabsarkitekt Marianne Levinsen.

MÅLØV: Ballerup Kommunalbestyrelse har frigivet en anlægsbevilling på 700.000 kroner til renovering af legepladser på daginstitutioner i år.

Der er årligt afsat én mio. kroner til renovering af legepladserne på Ballerup Kommunes daginstitutioner. Midlerne kan søges af daginstitutioner til projekter, der forbedrer sikkerheden på legepladserne eller til udvikling og fornyelse af legepladser, der understøtter kommunens visioner. Ansøgning forudsætter medfinansiering på 50 procent over daginstitutionernes egne budgetter.

De frigivne penge går blandt andet til udvidelse af legepladsen i Børnehuset Kærlodden 1-3 og til udendørs læringsrum og reparationer i Børnehuset Måløv.

REGION SYDDANMARK

TJÆREBY: Esbjerg Byråd har efter endt høring vedtaget den såkaldte Mellembyplan for Tjæreborg - Tjæreborg - en by med Energi.

Visionen er at gøre Tjæreborg til en bedre by i et bredt og bæredygtigt perspektiv. Byen skal indrettes, så borgere og erhverv kan agere klimavenligt og bæredygtigt inden for en række indsatsområder. I Tjæreborg skal de nyeste teknikker inden for klimahensyn, energi og bæredygtighed udvikles, realiseres og demonstreres i skala 1:1 på den levende og velfungerende bys præmisser.

I samarbejde mellem eksterne aktører fra erhvervslivet, forsknings- og undervisningsinstitutioner samt lokale kræfter i Tjæreborg har arbejdsgrupper udforsket temaer under klima- og bæredygtighedsvinklen. Dette har resulteret i ni arbejdsrapporter, som ligger til grund for forslaget til mellembyplanen.

Indkomne høringssvar i forbindelse med høringsfasen omhandler primært omdannelse af centrum, herunder etablering af et gadekær samt trafikale og rekreative forhold i og omkring Tjæreborg.

Byrådet har afsat 10 mio. kroner til projekt Tjæreborg – en by med Energi over en periode på fire år.

ESBJERG: Esbjerg Byråd har godkendt et forslag til trafiksikkerhedsplan for 2015-2020. Trafiksikkerhedsplanen består af en hovedrapport og en projektliste, som har til formål at reducere antallet af færdselsuheld med personskade til følge med 50 procent i perioden 2010 til 2020 på Esbjerg Kommunes vejnet.

Efter vedtagelsen af Trafiksikkerhedsplanen kan der til gennemførelse af tiltagene som fremgår af projektlisten afsættes separat økonomi i forbindelse med budgetlægningen for perioden 2016-20. Tidshorisonten for gennemførelse af tiltagene vil således afhænge af den økonomi, der afsættes i budgettet til projekterne.

REGION NORDJYLLAND

MORSØ: Som led i Grøn Vækst-aftalen mellem Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening er der nu gennemført dels en teknisk forundersøgelse dels en ejendomsmæssig forundersøgelse af mulighederne for at gennemføre et vådområdeprojekt i oplandet til Jølby Nor. Den tekniske forundersøgelse er udført af rådgivningsfirmaet Orbicon og er afsluttet i juli 2015.

Ifølge Natur og Miljø i Morsø Kommune viser både den tekniske og den ejendomsmæssige forundersøgelse, at der er basis for at ansøge om realisering af et vådområdeprojekt inden for Hundsø Landvindingslag. Natur og Miljø i Morsø Kommune anbefaler, at der indsendes ansøgning om projektrealisering, og at spørgsmålet om eventuelle restriktioner for bestående landbrug rejses over for staten.

Undersøgelsen viser, at der kan skabes fire søer i området på tilsammen cirka 125 hektar omgivet af sumpe, våde enge og tørre enge på i alt cirka 182 hektar.

Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune har sagen på dagsordenen den 16. september.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.253