23948sdkhjf

Tidligere idrætshal i Thyborøn omdannes til vandkulturhus

For første gang omdannes et tørt idrætsbyggeri til at rumme vandaktiviteter. De nye faciliteter skal erstatte Thyborøn Skoles svømmehal, som måtte lukke på grund af dårlig stand
Som følge af manglende brugere til Thyborøn Fritidscenter og lukning af den gamle svømmehal på Thyborøn Skole, fik bestyrelsen i fritidscenteret den idé at bygge et helt nyt vandkulturhus i den ene af fritidscenterets to almindelige idrætshaller.

På den måde ville man - i stedet for en millionrenovering af den gamle svømmehals faciliteter - kunne tilbyde flere vandaktiviteter i tidssvarende rammer.

”Med et nyt Vandkulturhus i Thyborøn vil vi igen kunne tilbyde svømmeundervisning både i skole og fritidsregi, hvilket er enormt vigtigt, da vi bor mellem hav og fjord. Vi vil kunne tilbyde erhvervslivet nye muligheder, og være med til at skabe nye erhvervseventyr i Thyborøn. Huset skal også kunne booste Thyborøn som turistby, og tiltrække flere turister – også i ydersæsonerne”, siger Jesper Vinther Fruergaard, formand for Thyborøn Fritidscenter i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Sidst, men absolut ikke mindst, håber vi, at et vandkulturhus kan være med til at tiltrække og fastholde borgere i vores dejlige by”.

Arkitektkonkurrence afholdt

En stor arkitektkonkurrence har været afholdt, som Arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard har vundet, og tankerne er, at vandkulturhuset kommer til at fylde to tredjedele af den ene hal svarende til i alt 1.020 kvm. De resterende 480 kvm vil fortsat blive benyttet til for eksempel gymnastik, badminton, fitness og ungdomsklub samt ankomstområde.

Vandkulturhuset får blandt andet promenadedæk, opholdsum og fire bassiner. Det gælder et på 10 gange 17 meter til svømning og dykning, som bliver hævet i forhold til gulvniveau, så det kan få ekstra dybde.

Det gør det blandt andet muligt for den lokale fiskeriskole og andre erhvervsaktører at etablere en helikopterattrap, bølgemaskine og lyseffekter, som skal bruges til undervisning i at redde folk fra nødsituationer til havs. Bølgemaskinen og lyseffekterne vil også kunne bruges til eksempelvis vandlege.

Der kommer desuden to børnebassiner med henholdsvis lav og meget lav dybde. Børnebassinerne bliver også målet for en vandrutsjebane.

Endelig etableres et varmtvandsbassin, der forventes at blive meget populært blandt de ældste og de yngste brugere – blandt andet til genoptræning for beboerne på det nærliggende ældrecenter og til babysvømning.

Projekt til 46 mio. kroner

Projektet vil - inklusiv etableringen af helikopterattrappen til søredningsøvelser - koste cirka 46 mio. kroner.

Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 11 mio. kroner under forudsætning af efterfølgende kommunal medfinansiering fra Lemvig Kommune.

”Vandkulturhuset i Thyborøn er på mange måder et banebrydende projekt med stor værdi som eksempel for andre steder, hvor idrætshaller står lidt tomme”, siger Anna Hassel, arkitekt i Lokale og Anlægsfonden og påpeger, at ingen tidligere har turdet tænke tanken om at skabe en facilitet til vandaktiviteter i et tørt idrætshalbyggeri.

”Men det er en oplagt mulighed, når gamle idrætshaller skal have nyt liv og flere brugergrupper”, fortsætter hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156