23948sdkhjf

Bornholm skal udvikles i fællesskab

Kommunen samler nu en række lokale aktører for at finde en retning for Bornholms udvikling
Bornholms Regionskommune inviterer nu en række lokale aktører på øen til at skabe et fælles udgangspunkt for den fremtidige strategiske udvikling af det bornholmske samfund

For tager man udgangspunkt i fremskrivningerne for befolkningstallet eller sammenligner prisudvikling, liggetider på huse, produktivitet eller indkomst med landsgennemsnittet, er det ikke Bornholm, der løber med førstepladser eller hædrende omtale.

”I Bornholms Regionskommune ønsker vi at vende blikket ud mod det bornholmske samfund, når vi taler om udviklingen af Bornholm. Jeg vil gerne, at vi på tværs af hele øen bliver bedre til at lytte til hinanden, og til at lade os inspirere af hinandens idéer og strategier for udvikling. Derfor skal vi i kommunen se os selv som en af mange aktører, der skal sørge for at Bornholm er et spændende, blomstrende og robust samfund, selv hvis vi bliver færre indbyggere fremover,” fortæller borgmester Winni Grosbøll (S).

Initiativet er en del af kampagnen “Yderområder på forkant”, som Ministeriet for By, Bolig og Landsdistrikter, Naturstyrelsen, Kommunernes Landsforening og Realdania har iværksat. Kampagnen skal med baggrund i de lokale udfordringer, potentialer og drømme skabe grobund for, at kommuner i yderområderne udvikler langsigtede strategiplaner.

Fælles udgangspunkt

Det bornholmske strategiarbejde er inspireret af arbejdsmetoden Collective Impact og skal handle om, hvordan man på Bornholm kan finde et fælles udgangspunkt og sætte en retning for øens udvikling gennem konkrete handlinger.

I midten af september mødes de cirka 25 personer, der i første omgang kommer til at udgøre “Fællesskabet Bornholm”.

”Vi har store forventninger til det arbejde, som Bornholm går i gang med nu. Vi har erfaring for, at det giver gode resultater, hvis man over en længere periode i fællesskab - og nogle gange på tværs af modstridende interesser - håndterer komplekse problemstillinger,” siger Karen Skou, der er projektchef i Realdania.

Baggrunden for møderne i “Fællesskabet Bornholm” bliver et fælles vidensgrundlag, som er ved at blive udarbejdet. Det bygger på en række konkrete data, men kommer også til at bestå af den viden, projektets rådgivere samler ind via interviews med bornholmerne - tilflyttere, tilbageflyttere, fraflyttere og de, der har boet på Bornholm igennem flere år.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109