23948sdkhjf

Nicher er virksomhedernes vej til lønsom vækst

Den økonomiske rådgivning har skiftet fokus fra at skære omkostninger fra til nu at skabe lønsom vækst - nicher er revisorens bedste bud
Den klassiske forretningsmodel med at vinde nogle licitationer ved at være skarp på prisen er ikke nødvendigvis vejen til den mest lønsomme vækst. Har man derimod nogle nicher i virksomheden, kan det bedre betale sig at lægge kræfter i at udbygge sine markedsandele på de områder.

”Så kan man tilbyde sine kunder noget unikt, og man kan selv få nogle stordriftsfordele ud af det”, siger autoriseret revisor i Beierholm, Søren V. Pedersen.

Brancheorganisationen Danske Revisorer ser en tendens til, at virksomhederne generelt opprioriterer deres salgs- og marketingsindsatser i 2015, men det er værd at prioritere nicherne, hvis man ikke bare går efter vækst, men lønsom vækst.

Som en naturlig følge af finanskrisen fik revisorerne flere henvendelser i forhold til økonomisk rådgivning fra byggeriet, som blev ramt hårdere end de fleste brancher.

Læs også: " Indtjeningspotentialet ligger i at gøre tingene rigtigt første gang ".

I kriseårene gik rådgivningen typisk på at skære forretningen til, men i dag har virksomhederne fokus på lønsom vækst. Revisorerne vurderer, at der er langt færre virksomheder i byggeriet, der er hårdt ramt end tidligere.

”Man fik hurtigt stort fokus på omkostningssiden, og der har bygge- og anlægsbranchen i nogle sammenhænge været bedre end andre brancher, fordi der simpelthen var et akut behov for at få skåret til. Det, der har været tendensen her den senere tid, er så at kigge på, hvordan man kan sikre noget lønsom vækst”, siger Søren V. Pedersen, statsautoriseret revisor i Beierholm.

Tal fra Danske Revisorer - FSR viser da også, at det kendetegnende for de virksomheder, der har klaret sig bedst økonomisk de seneste tre år, er deres fokus på økonomistyring. Det svarer 66 procent af de adspurgte revisorer. 60 procent svarer, at det er de virksomheder, der har effektiviseret deres produktion og arbejdsgange, og 50 procent nævner dem, der har reduceret deres omkostninger.

”Der er sket en halvering fra 2013, hvor 36 procent vurderede, at branchen var hårdt ramt, så det er et udtryk for, at det går fremad for byggeriet, og på den baggrund er jeg enig i, at revisorerne derfor også bliver bedt om at rådgive mere – eksempelvis ift. finansiering til nyt grej og nye maskiner og til ejerskifte”, siger erhvervspolitisk direktør i FSR, Tom Vile Jensen.

Læs også: " Revisoren erstatter SMV’ers professionelle bestyrelser ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11