14 medarbejdertyper og tre kandidater
DT Group har systematiseret sin ansættelsesproces, som foregår via en central HR-enhed
DT Group har identificeret 14 forskellige jobtyper i en butik, og i et sirligt system klikker man af, hvilke kompetencer man har brug for - og hvilken medarbejdertype. Herefter tager HR over.
Før 1. januar var det op til den enkelte butik at skaffe ansøgere, men i dag slår HR stillingen op, møder kandidaterne og vælger så de tre bedste ud, som butikkens ledelse selv møder og vælger den bedste ud fra.
Butikkerne har det sidste ord
”Det er vigtigt, at det i sidste ende er ude i butikkerne, de beslutter, hvem det skal være,” siger koncernchef i DT Group, Ole Mikael Jensen.
Er der ingen af de tre, der lever op til forventningerne, finder HR tre nye, og når den endelige kandidat er valgt, er der også et system, der automatisk tager sig af den videre proces.
”De bliver godkendt, så alt er i orden, og når den bedste er valgt, klikker man på en knap. Kontrakten er elektronisk, og så kører der automatisk e-learning til den nye medarbejder tre uger før vedkommende starter. Vedkommende bliver trænet – alt spiller,” forklarer Ole Mikael Jensen.
Modellen er skabt for at frigøre medarbejdernes tid ude i butikkerne til at holde fokus på salget.
”Vi havde da nogle, der elskede det med at læse ansøgninger, men de fleste synes, det er fint at slippe og i stedet bruge tid på kunden,” siger Ole Mikael Jensen.
HR-funktionen er bare en af flere administrative opgaver, der er fjernet fra butikkerne.
Læs også: " Kun mersalg trumfer salg hos DT Group ".
Læs også: " Kun mersalg trumfer salg hos DT Group ".