23948sdkhjf

Håndværkerfradrag bør skrottes

Chefanalytiker i Nykredit fastholder et farvel til Boligjobordningen
Der er en god og en dårlig nyhed. Den dårlige først: Netop offentliggjorte tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, viser, at antallet af fyringsvarsler i faktiske tal steg fra 578 personer i februar til 1.307 personer i marts – en stigning på 729 personer.

Det er en skuffelse, mener chefanalytiker i Nykredit, Tore Stramer. Ikke mindst med tanke på at der ellers normalt er en tendens til antallet af fyringsvarsler falder fra februar til marts.

Og så den gode nyhed: Byggesektoren tegner sig for et rent nul af de udmeldte fyringsvarsler. Det vidner om, at byggesektoren er inde i en god gænge, mener Tore Stramer, der derfor argumenterer for, at årsskiftets farvel til Boligjobordningen bør være endeligt.

”Byggesektoren er den eneste sektor, hvor manglen på arbejdskraft ifølge tal fra Danmarks Statistik så småt er begyndt at melde sig. Set i det lys kan det synes noget utidigt, at forlænge BoligJobordningen. I en tid med slunkne offentlige kasser er det bestemt ikke oplagt, at en branche med stigende knaphed på arbejdskraft og få fyringer, skal understøttes af statslige tilskudsordninger,” siger han.

En forlængelse af BoligJobordningen risikerer således også at gøre mere skade en gavn på dansk økonomi, forklarer Tore Stramer:

”Hvis man understøtter en ud af mange sektorer, så får de en positiv særbehandling med et tilskud, som kunne være brugt andre steder. Det øger risikoen for at der kan opstå forskelsbehandlingsproblemer. Så en velmenende ordning bliver på den måde dårlig for dansk økonomi. Fokus burde efter vores opfattelse i stedet rettes i mod tiltag, der har til sigte at øge produktiviteten herhjemme til gavn for økonomien over en bred kam”.

Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri, køber ikke Nykredits argumenter.

”Jeg synes det er fejlagtigt, at bruge statistikken omkring fyringsvarsler som argument i den her sammenhæng. Statistikken rummer primært de store virksomheder og ikke de små, som typisk er dem, der har opgaver med Boligjobordningen. Hvor de store virksomheder klarer sig bedre og melder om fremgang, så er der en underskov af små virksomheder, der ikke kan mærke en særlig fremgang. Så de mangelsituationer Nykredit taler om, gælder kun de store”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093