23948sdkhjf

Gladsaxe vinder ny arkitekturpris

Gladsaxe Kommune har modtaget Kulturministeriets nystiftede arkitekturpris, som i år blev givet til den kommune, som har den bedste arkitekturpolitik.
Gladsaxe Kommune har landets bedste arkitekturpolitik. Det må man konkludere, efter at kommunen i torsdags vandt Kulturministeriets nystiftede arkitekturpris, der er givet til den kommune, som har den bedste arkitekturpolitik.

Kulturminister Marianne Jelved (R) overrakte i torsdags Kulturministeriets nystiftede arkitekturpris til Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst ved en konference på Dansk Design Center.

Begrundelsen lød blandt andet, at Gladsaxes arkitekturpolitik er et inspirationskatalog over gode eksempler på arkitektur i Gladsaxe. Målet er at skabe begejstring og opmærksomhed for den by, vi færdes i, og med hjælp af eksempler sætte ord på arkitektonisk kvalitet i bred forstand.

Arkitekturpolitikken sætter fokus på værdier ved at tegne billedet af Gladsaxes særkende, mens den fremhæver mangfoldigheden i forstadsbyen – en by med plads til alle.

Samtidig fungerer arkitekturpolitikken som dialogværktøj og ”Arkitekturscreening”, der gør byggeriets parter og kommunen i stand til at drøfte arkitektur ud fra et fælles og sagligt udgangspunkt.

På den måde er den et redskab, som bliver brugt når kommende byggerier har særlig indflydelse på gadebilledet, lyder det i begrundelsen.

- Vi er utrolig stolte af at modtage denne pris. For Gladsaxe er ikke en by fuld af markante kulturelle bygningsværker. Vores by er på en gang harmonisk og sammensat, charmerende og skæv. Vores by er mangfoldig med plads til alle slags mennesker – hele livet. Derfor har vi valgt at skabe en politik, der er i øjenhøjde med borgerne i sætter mennesker i centrum, siger Gladsaxe Kommunes borgmester Karin Søjberg Holst (S) i en pressemeddelelse.
brahe

Arkitekturpris
Kulturministeriets Arkitekturpris er indstiftet i samarbejde mellem Kulturministeriet og arkitektstandens organisationer og retter sig i år mod landets kommuner.
Gladsaxe var en af fem kommuner, som Kulturministeriet havde nomineret til sin nye arkitekturpris. De øvrige nominerede kommuner var Esbjerg, Svendborg, Viborg og Aarhus.
Fælles for de fem er, at deres arkitekturpolitikker, ifølge bedømmelsesudvalget, alle giver et godt indtryk af, hvordan en stærk arkitekturpolitik kan bruges aktivt i kommunerne både som grundlag for dialog med borgere og andre aktører, og som planlægningsredskab på tværs af kommunernes forvaltninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096