23948sdkhjf

Kommune leger med legoklodser

En Legohavn skal være med til at trække turister til Juelsminde, hvis det står til kommunalpolitiker
En havn bygget af legoklodser vil være en oplagt mulighed for at trække flere turister til Juelsminde i Østjylland - eller måske udlejningshuse eller restauranter af Lego. Idéerne om nye Legobyggerier, der skal øge turismen i Juelsminde, er mange. Det er kommunalpolitikeren Bent Poulsen (V) fra Hedensted Kommune, som vil have kommunen til at lege med legoklodser.

- Jeg fik idéen om at bygge i Lego, efter at planerne om et nyt fericenter er droppet, fordi man ikke kunne finde investorer til projektet. Hvis man kunne coate havneanlægget med plastik, så det blev Lego-like eller bygge Legohuse langs kanaler, hvor turister kan overnatte, så tror jeg, at vi vil kunne tiltrække endnu flere end de 10.000 besøgende Juelsminde Havn har hvert år, forklarer Bent Poulsen, som vil arbejde videre med idéen i byrådet.

Ved at øge turismen i området håber Bent Poulsen, at der generelt vil ske en udvikling i området.

- Vi er i en situation nu, hvor flere forretninger lukker eller er sæsonprægede, og vi har svært ved at tiltrække unge familier til kommunen, fordi der ikke er så mange arbejdspladser. Man skal derfor indstille sig på en lang køretid til og fra job. Hvis der kom gang i turismen, tror jeg også, at vi kan få flere til at bosætte sig, siger han.

Dyrt at bygge med Lego

At udbygge en havn med Lego er ikke billigt, da det kræver en særlig overfladebehandling og vedligeholdelse, og derfor tror Roar Rude Trangbæk, der er kommunikationschef i Lego, ikke, at idéen er realiserbar.

- Lego er skabt til at lege med - ikke til at bygge med i virkeligheden. Derudover kan jeg slet ikke se, hvorfra de skulle få alle de penge til legoklodser, siger han.

Ifølge Bent Poulsen skal udbygningen i Lego ikke ske fra den ene dag til den anden:

- Byggeriet kan ske lige så langsomt i etaper. Det er også sådan, det har været med Legoland. Først var den lille, og så byggede man den større trin for trin.

Bent Poulsen håber på, at Lego vil se positivt på idéen, hvis koncernen får en henvendelse fra kommunen.

- Jeg er meget interesseret i at holde et møde med Lego, og hvis vi får lov, så skal vi i gang med at finde investorer. Men det er klart, at hvis Lego siger, at det er helt udelukket, så må vi erkende, at det ikke kan lade sig gøre, siger han.

Ikke begejstret

Roar Rude Trangbæk tror, at det er udelukket, at Lego vil være med på idéen, men han siger, at Bent Poulsen er mere end velkommen til at henvende sig til Lego-koncernen.

Den eneste gang, Lego har involveret sig i et byggeprojekt uden for Legoland, var i 2009, da James May, som er vært i det engelske bilprogram Top Gear, byggede et helt hus af legoklodser. Dengang donerede Lego 3,3 mio. klodser til projektet.

- Vi donerede klodser til dette projekt, men det er den eneste gang, det er sket. Huset er også sidenhen blevet skilt ad igen. Vi bruger mange penge på at vedligeholde bygningerne i Legoland, så jeg tror slet ikke, at det vil kunne fungere ude i den virkelige verden, siger Roar Rude Trangbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11