23948sdkhjf

Et fængsel med grøn miljøpolitik

Anstalten ved Hersted- vester har fået solceller på taget som led i en grøn miljøpolitik
Som det første fængsel under Kriminalforsorgen har Anstalten ved Herstedvester udarbejdet en lokal miljøpolitik.

Et af de konkrete resultater er etablering af et solcelle-anlæg med 32 paneler, placeret på taget af en ny lagerbygning. Dermed viser Anstalten ved Herstedvester vejen for andre fængsler over hele landet, ligesom den lever op til Albertslund Kommunes ny status som europæisk "klima-forbillede", udnævnt af EU-kommissionen.

Sol-panelerne er fordelt på det 600 kvm store flade tag på lagerhallen, under hensyn til ovenlysvinduer, faldsikring og afvanding.

Anlægget på otte kWp leverer strøm fra solenergi til driften af den nye portvagt og den nye lagerhal, herunder køleanlæg til regulering af inde-temperaturen. Installationen af det nye solpanel-anlæg er foretaget af entreprenør-virksomheden Base Erhverv Øst as, der også har opført både den nye portvagt og den nye lagerbygning.

Realistiske mål

Anstalten ved Herstedvester sætter med sin lokale miljøpolitik fokus på både miljøbevidsthed og miljømæssig ansvarlighed, og fastlægger ambitiøse, men også realistiske mål for de kommende år.

Fængslet ønsker dermed at bidrage til en reduktion af den menneskeskabte CO2 udledning.

Anstalten har miljømæssigt karakter af en offentlig servicevirksomhed, men også et boligområde (for de indsatte) og en fremstillingsvirksomhed (produktions-værksteder).

- Anstalten ved Hersted- vester har en vision om at være en attraktiv arbejdsplads i konstant udvikling, og med både højt fagligt niveau og professionel opgaveløsning. Det indebærer også at have fokus på miljøet, hvorfor miljøhensyn bliver inddraget i alle beslutninger – så her tænker vi absolut i "grønne" baner, siger vicefængselsinspektør Kirsten Jensen.

Opført 2012

Den ny lagerbygning – nu med sol-paneler – og den ny portvagt blev opført i 2012 af Base Erhverv Øst as, og taget i brug sidst på året. Byggeriet medvirker til en forbedring af både sikkerheden og logistikken i forbindelse med adgang og ikke mindst levering af varer til anstalten.

Albertslund kommune blev i 2012 udnævnt af EU-Kommissionen som et forbillede blandt 4.383 underskrivere af Den Europæiske Borgmesterpagt, og kommunen forpligter sig dermed til at reducere sit CO2 udslip med 32 procent i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078