23948sdkhjf

Forligsmand skal hjælpe strandede forhandlinger

Det eneste Dansk Håndværk og 3F er enige om er, at de er langt fra hinanden i overenskomstforhandlingerne
Der bliver brug for forligsmandens hjælp for at få forhandlet en overenskomst mellem Dansk Håndværk og Byggegruppen i 3F på plads.

Søndag blev parterne efter godt to ugers forhandlingspause enige om, at de vil rette henvendelse til Forligsinstitutionen for at bede om hjælp til at få skubbet forhandlingerne i gang igen. Mindre end tre timers forhandlinger blev det til i sidste omgang, før man gav op.

Ingen af parterne er specielt meddelsomme om, hvad der skiller. De er dog enige om, at man er langt fra hinanden.

- Begge parter har behov for at få et lille skub, og det tror vi, forligsmanden kan give os, siger Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk.

Han erkender dog, at der ikke er udsigt til, at Forligsinstitutionen kan give noget, der ikke kan opnås ved direkte forhandling.

3F’s chefforhandler, gruppeformand Peter Hougård Nielsen, vurderer, at parterne er kommet længere fra hinanden, end da man begyndte forhandlingerne for en lille måned siden.

- Vi var indstillet på, at det om nødvendigt kunne blive en smal overenskomst, men vi var for langt fra hinanden, og så mente Dansk Håndværk, at Forligsinstitutionen måske kan hjælpe os på vej, siger han.

Inden overenskomstforhandlinger begyndte, efterlyste Dansk Håndværk, at overenskomsten gøres mere fleksibel i forhold til lokal arbejdstidstilrettelæggelse.

Alt overvejes

Den igangværende overenskomst løber til 1. marts, men parterne har allerede udsat en eventuel konflikt, så den tidligst kan træde i kraft 21. marts.

- Så vi har tid nok. Vi holder alle muligheder åbne og har alt i overvejelse, siger Erik Møbius uden at ville afsløre hvad der gemmer sig bag “alt".

Forligsinstitutionen blev orienteret i går mandag, hvorefter det forventes, at forligsmand Asbjørn Jensen eller en af hans tre forligsmænd i løbet af et par dage kalder parterne til et møde. Her er det mest sandsynligt, at de vil blive opfordret til at genoptage forhandlingerne - i første omgang uden direkte deltagelse af en forligsmand.

Parterne vil givetvis også få at vide, at der ikke er tradition for, at Forligsinstitutionen bringer nye temaer ind i forhandlingerne, hvis parterne ikke kan blive enige - underforstået, at hvis man ikke kan blive enige om gennemgribende ændringer, så kan man lige så godt selv lave de småreguleringer, der oftest er en følge af at lade overenskomsterne køre videre stort set uændret.

Overenskomsten omfatter 650 håndværksvirksomheder og omkring 2.000 lønmodtagere. Overenskomsten adskiller sig på visse områder fra 3F’s overenskomst med Dansk Byggeri. Blandt andet forpligtes virksomhederne til kun at anvende overenskomstdækkede underentreprenører.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156