23948sdkhjf

EL: Undersøgelse af PET-sag var nødvendig

Enhedslisten er tilfreds med, at Justitsministeriets rolle i PET-sagen undersøges. Men PET skal også inddrages
Enhedslisten er tilfreds med, at regeringen nu vil tænde arkitektlampen og rette lyskeglen mod ledende embedsmænd i Justitsministeriet i forbindelse med PET-sagen, der tirsdag fik ministertaburetten til at forsvinde under Morten Bødskov (S).

Morten Bødskov måtte trække sig efter at have erkendt, at han førte Folketinget bag lyset for at få aflyst retsudvalgets besøg på Christiania i februar 2012.

Han fandt slet og ret på en røverhistorie om, at Københavns Politidirektør var forhindret i at deltage, og det var altså medvirkende til, at enhedslisten trak tæppet væk under ham.

Mens han kæmpede for sit politiske liv sagde han, at han havde drøftet sagen med ledende embedsmænd, og det er nu det, undersøgelsen skal forsøge at finde hoved og hale i.

- Regeringen kunne dårligt gøre andet, når et flertal i Folketinget har udtrykt ønske om det, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

- Bødskov har jo indrømmet at have konstrueret en løgn overfor Folketingets Retsudvalg og også i den forbindelse sagt, at han har drøftet det med embedsmænd. Og så er sådan en undersøgelse jo nødvendig, siger hun.

Allerede onsdag krævede Dansk Folkeparti og Venstre en sådan undersøgelse, og Enhedslisten bakkede også op.

Men regeringens parlamentariske grundlag så gerne, at undersøgelsen bliver udvidet til også at omfatte Politiets Efterretningstjeneste.

- Der er selvfølgelig et andet element, som vi mener, der bør indgå i sådan en undersøgelse, og det er en undersøgelse af PET's håndtering af personfølsomme oplysninger, siger hun.

- Det er noget af det første, vi vil drøfte med den nye justitsminister (Karen Hækkerup, red.), siger hun.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094