23948sdkhjf

Danskere pendler til job i Norge

Flere danske kommuner er begyndt at målrette deres arbejde mod at skaffe ledige job i Norge.
Antallet af danskere, som pendler til Norge for at arbejde, er på to år steget med 42 procent til 4230 i den seneste opgørelse fra 2011.

Det viser tal fra Statistisk Sentralbyrå ifølge Politiken søndag. Dertil kommer de danskere, som bosætter sig i Norge, når de har fået et job.

Især ledige inden for industrifagene på Fyn er begyndt at rejse til Norge.

- Vi skønner, at mellem 100 og 200 af vores medlemmer inden for de sidste to år har fået job i Norge. Sammen med Metal Odense er vi nogle af de største leverandører af arbejdskraft til Norge, og der bliver stadig flere, siger Niels Rude, 3F Østfyn, til Politiken.

Det norske firma BIS Industries arbejder i offshoreindustrien og søger aktivt efter dansk arbejdskraft.

- Vi har rigtig gode erfaringer med at rekruttere danskere. De har de rette kompetencer. I 2012 har vi fastansat mellem 80 og 90 danskere, og mange er fra Lindøværftet.

- De fleste bor i Danmark og pendler til Norge. Vi har senest været på tre rekrutteringsrunder i Odense, Aarhus og Aalborg, hvor vi også har fået et samarbejde med jobcentrene, fortæller hr-direktør Rune Erland fra BIS Industries til Politiken.

Samme oplevelse har det danske firma Q-Star, som formidler arbejde i olie- og gasindustrien til danske arbejdsløse svejsere, rørarbejdere og malere. I øjeblikket har firmaet over 200 danskere i Norge.

Også flere kommuner er begyndt at målrette deres arbejde mod at skaffe ledige job i Norge.

Siden oktober sidste år har Kerteminde Kommune arrangeret månedlige jobmesser, hvor norske arbejdsgivere og danskere, som arbejder i Norge, fortæller om norske arbejdsforhold, skriver Politiken.

Og siden november har de tre kommuner i Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev haft en konsulent ansat, der kun arbejder med at skaffe ledige arbejde i Norge.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kalder det nyttigt, når ledige søger uden for Danmarks grænser, så de bl.a. holder deres kvalifikationer ved lige, indtil der igen er job i Danmark.

- Noget tyder på, at jobcentrene gerne må være mere opsøgende i forhold til at finde jobåbninger i nabolande, siger ministeren til Politiken.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089