Pihl & Søn slukker lyset i Grønland
Datterselskabet Pihl & Søn Grønland følger i moderselskabets fodspor og er nu også gået konkurs
Det grønlandske selskab var 100 procent ejet af moderselskabet E. Pihl & Søn A/S. Om baggrunden for, at det først er nu, at det grønlandske selskab går konkurs - og ikke samtidig med, at moderselskabet gik konkurs i august - siger kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater:
- Vi skulle først have et overblik over, hvordan selskabets selvstændige økonomi så ud, og fordi der ikke decideret var nogen medarbejdere ansat i selskabet, har der ikke været samme pres på.
Henrik Steen Jensen er sammen med Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert udpeget som kuratorer for konkursboet.
Pihl & Søn Grønland har kun haft en ansat og har deltaget i en række konsortier.
- Selskabet har ikke udøvet selvstændig aktiv virksomhed og har derfor ikke været direkte involveret i igangværende entrepriser. Konsortierne har stået for at hyre til projekterne, forklarer Henrik Steen Jensen.
Konsortiers opgave
Det bliver konsortiernes opgave at føre projekter videre.
- Det er konsortiernes opgave, siger Henrik Steen Jensen.
Hvor stort et krav, der kan komme mod det konkursramte selskab, har Henrik Steen Jensen ikke noget bud på endnu. Retten i Grønland anmoder alle, der skulle have et krav, til at anmelde det inden for tre måneder fra 6. december.
Underskudsforretning
Når man kigger på Pihl & Søn Grønlands årsregnskaber for de seneste fem år, kan man konstatere, at selskabet ikke ligefrem har været en overskudsforretning.
I tre af de fem år har selskabet haft røde tal på bundlinien. I 2008 lå årets resultat på minus 9,6 mio. kroner, i 2010 på minus 7,8 mio. kroner og i 2011 på minus 3,8 mio. kroner. I 2009 lå årets resultat på plus 16,4 mio. kroner, mens det i seneste regnskabsår lå på plus 10 mio. kroner.
Pihl & Søn har været med til at bygge mange projekter i Grønland. Blandt andet har selskabet været involveret i bolig- og kontorbyggeri, havnebyggeri, tunneller og vandkraftværker.