23948sdkhjf

København skal være verdens grønneste hovedstad

Vision om at gøre hele København til et stort, grønt projekt skal folde sig helt ud i 2012
En ny dansk projektmodel skal nu vise vej til verdens grønneste hovedstad, København.

Modellen er udarbejdet i det netop afsluttede miljøprojekt 2100.nu på Østerbro i et samarbejde mellem beboere, organisationer og virksomheder med Teknologisk Institut, Københavns Energi og Miljøpunkt Østerbro som initiativtagere.

Resultaterne har været så bemærkelsesværdige, at projektformen nu skal udbredes til hele Hovedstaden. Potentialet for besparelser er enormt. Det bekræfter virksomheder som Danfoss og Isover, som er blandt de mange virksomheder, som har støttet og aktivt deltaget i samarbejdet. Projektet 2100.nu har på få måneder gjort Østerbro til et sprudlende, kreativt netværk af beboere, organisationer og virksomheder, der udvikler nye grønne løsninger, og den danske klimakommissær i EU, Connie Hede- gaard, er begejstret:

- Projektformen fra 2100.nu er et af de nødvendige initiativer, som gør, at vi kan leve op til de mål, vi vedtog på klimatopmødet i Durban, siger hun.

Græsrødder i spil

I 2012 vil de deltagende aktører i samarbejde med en lang række private virksomheder og organisationer arbejde på at få den grundlæggende finansiering på plads, så hele København kan blive engageret i et hidtil uset stort miljøprojekt baseret på modellen bag 2100.nu.

- Når vi tager fat på hele København vil der være tale om meget store økonomiske potentialer for de virksomheder, der tør tage i mod udfordringen, siger Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos Københavns Energi.

- Vi har lagt kontrollen med projektet ud til deltagerne. Dermed er der opstået nye grupper ud af grupper, vi har været med til at starte. Selvom 2100.nu er afsluttet, er der stadig masser af aktiviteter, tilføjer Jimmi Eiberg Jensen.

- Énvejskampagner virker ikke mere. Vores metode tager udgangspunkt i, at deltagerne tager det første skridt selv. Er de parate til det, giver vi dem støtte og netværk. På den måde har vi fået 20 procent af alle boligforeningerne på Østerbro med. Eksperter på området fortalte os, at vi højst kunne få 10 procent af dem med, men da vi nåede 20 procent kunne vi ikke håndtere flere, siger Jesper Minor fra Miljøpunkt Østerbro, der har været sekretariat for projektet 2100.nu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094